Recept zoekresultatenGemarineerde zalm met salade van venkel, radijs en zure room
Delhaize logo
  • Gemarineerde zalm met salade van venkel, radijs en zure roomA

Gemarineerde zalm met salade van venkel, radijs en zure room

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gemarineerde zalm met salade van venkel, radijs en zure roomA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g zalm
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 120 g sesamstokjes
  • 150 g waterkers
  • 1/2 bosje radijzen
  • 4 lente-uitjes
  • 1/2 citroen (sap en zeste)
  • 1 venkel
  • 100 g zure room
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Snij de zalm in fijne reepjes. Kruid met peper en zout, voeg de zeste toe en besprenkel met citroensap en olijfolie.
  2. Bereid een salade met de waterkers, de in 4 gesneden radijzen, de stukjes venkel en de gesneden lente-ui.
  3. Dresseer het bord met de zalm, de salade, de zure room en de sesamstokjes.
  4. Werk af met zwarte peper.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 750; energie (kCal): 180; vetten (g): 11,5; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 2,5; vezels (g): 4,5; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 589,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gemarineerde zalm met salade van venkel, radijs en zure roomA