Recept zoekresultatenFruitsalade in een 'jar' met gember-muntsiroop
Delhaize logo
  • Fruitsalade in een 'jar' met gember-muntsiroop

Fruitsalade in een 'jar' met gember-muntsiroop

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Buiten eten
Salade
Fruitsalade in een 'jar' met gember-muntsiroop

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g frambozen
  • 120 g rode bessen
  • 250 g suiker
  • 4 biocitroenen
  • 1 l water
  • 120 g blauwe bessen
  • 20 g verse muntblaadjes
  • 5 cm gember
  • 500 g aardbeien

Begin met koken

  1. Snijd de aardbeien in 4. Snijd de gember in fijne plakjes. Schraap de zeste van de citroenen en pers ze.
  2. Maak de siroop: kook het water en de suiker 10 min. in een steelpannetje, voeg de muntblaadjes en de plakjes gember toe en laat nog 2 min. koken. Laat afkoelen en giet door een zeef. Voeg het sap en de zeste van de citroenen toe.
  3. Verdeel deze siroop over de ‘jars’ en verdeel er het fruit over. Dien goed gekoeld op.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Gluten vrij
Buiten eten
Dessert
Andere
Salade
  • Fruitsalade in een 'jar' met gember-muntsiroop