Recept zoekresultatenCevice met papaja
Delhaize logo
  • Cevice met papajaA

Cevice met papaja

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Cevice met papajaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g papajavruchtvlees
  • 2 limoenen
  • 350 g verse witte visfilets (roodbaars, zeebaars, zeewolf …)
  • 1 tomaat
  • 3 verse lente-ui
  • peper
  • 1/2 eetlepel komijnpoeder
  • 10 g verse koriander

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 15/01
  • Roodbaarsfilet
    +/- 220 gr
    +/-22,19€/kg
    +/-€4,88
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,00 €/kg
    €3,15
  • Kleine uien
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 35 min marineertijd

    1. Snijd de visfilets in kleine blokjes. Leg ze in een schaal en voeg het limoensap, komijn en peper en zout toe. Meng alles, dek het af en laat 30 minuten min rusten in de koeling. Roer zachtjes door.
    2. Ontpit de tomaat en de papaja en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de verse lente-ui en koriander fijn. Voeg alles bij de vis, meng goed en laat het nog 5 min rusten.
    3. Serveer koel als hapje of voorgerecht of presenteer bij een koud buffet. In dit laatste geval, kan je de ceviche presenteren in 2 halve uitgeholde papaja’s.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 256; energie (kCal): 61; vetten (g): 1,1; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 155,49
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Lunch
    • Cevice met papajaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
    Afhaling vanaf 15/01
  • Roodbaarsfilet
    +/- 220 gr
    +/-22,19€/kg
    +/-€4,88
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,00 €/kg
    €3,15
  • Kleine uien
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59