Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenCappuccino van grijze garnalen en hapjesassortiment
Delhaize logo
  • Cappuccino van grijze garnalen en hapjesassortimentA

Cappuccino van grijze garnalen en hapjesassortiment

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Aperitief
Cappuccino van grijze garnalen en hapjesassortimentA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g hele grijze garnalen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • saffraandraadjes
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 blik gepelde tomaten van 400 g
  • 1 dl room
  • 1 dl cognac
  • 2 dl witte wijn
  • 100 g venkel
  • 1 wortel
  • 1 witte selder
  • 1 ui
  • cayennepeper

Begin met koken

  1. Snij een julienne van ui, selder, wortel en venkel.
  2. Bak de garnalen in olijfolie en deglaceer met cognac. Voeg dan de saffraan, alle groenten, de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de witte wijn toe. Giet er 5 dl water bij. Laat 5 minuten koken.
  3. Mix kort met een staafmixer en doe de soep dan door een zeef. Laat nog 1 minuut koken en voeg eventueel wat water toe. Breng op smaak met cayennepeper. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast.
  4. Voor je opdient: breng de soep opnieuw aan de kook, haal ze van het vuur en voeg de room toe. Mix met de staafmixer tot de soep lichtjes schuimt.
  5. Stel het hapjesbord samen met minicroque-monsieurs (wit brood, mozzarella en truffelpasta) en Pidy-cups in allerlei vormen en kleuren gevuld met rillette, paté en mousse van eend en afgewerkt met gekonfijte ui en portogelei.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 370; energie (kCal): 89; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,4; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 460,31
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Aperitief
  • Cappuccino van grijze garnalen en hapjesassortimentA