Wraps à la cartePT15M6 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/images/h01/haa/9778284494878.jpg500 g kalkoenlapjes500 g kerstomaten (kleurenmix)150 g fijne wortelen1 grote courgette1/2 bussel radijzen300 g witte kool1 gekookte biomais1 bosje lente-uitjes1 ui1 mango1,5 citroenen1 schaaltje tomatenschijfjes met basilicum (100 g)60 g bessenmengeling (gamma 'Fruit On the Go')1/2 el sesamzaadjes2 pakken meergranenwraps140 g Manchego250 g Griekse yoghurt1 kl honing5 eetlepels olijfolie4 takjes koriander4 takjes rozemarijn5 takjes munt3 teentjes knoflook1/2 kl komijnpoederGebroken pilipilipeper en zout
Hak de ui en fruit hem 2 min op een zacht vuurtje in een steelpan met 2 el olijfolie. Voeg de gehalveerde kerstomaten en 1 geperst teentje knoflook toe. Kruid met peper en zout. Laat 10 min sudderen.
Schil de wortelen en snijd ze in 2. Kook ze 3 min in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze onder koud water schrikken. Breng ze op smaak met peper, zout, 1⁄2 kl komijnpoeder, 1 el olijfolie en de gehakte koriander.
Meng de geraspte kool, de bessen, het sap van 1 citroen, de honing, peper en zout.
Rasp de courgette en de radijzen met de grove kant van de rasp. Meng ze met het sap van 1⁄2 citroen, 1 geperst teentje knoflook, peper en zout.
Schil de mango en snijd hem in kleine, fijne plakjes. Voeg naar eigen smaak sesamzaadjes en gebroken pilipili toe. Werk af met 1 takje munt.
Haal de maiskorrels van de kolf en meng ze met de tomatenschijfjes en hun olie.
Hak de blaadjes van munttakjes fijn. Meng ze met de yoghurt, 1 geperst teentje knoflook, peper en zout. Gril de lente-uitjes in een hete grillpan, zonder toevoeging van vetstof.
Snijd de kalkoenhaasjes in repen. Meng ze met 2 el olijfolie, de geriste rozemarijn, peper en zout. Gril ze ook in de grillpan. Rasp de Manchego. Warm de wraps op volgens de instructies op de verpakking. Zet alle bereidingen op tafel. Je hoeft enkel nog de kinderen te roepen om een brede glimlach op hun gezicht te toveren!