Recept zoekresultatenIn sesam gepaneerde butternut, salade met dadels en noten
Delhaize logo
  • In sesam gepaneerde butternut, salade met dadels en noten

In sesam gepaneerde butternut, salade met dadels en noten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegan
Brunch,Halloween
Lunch
In sesam gepaneerde butternut, salade met dadels en noten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 grote medjool dadels
  • 1 kleine butternutpompoen
  • 5 cl sojamelk
  • 30 g sesamzaad, niet geroosterd
  • 60 g paneermeel
  • 1 bord bloem
  • een kleine hoeveelheid olie om te frituren
  • 50 g walnoten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 keer een handvol gemengde sla naar keuze
  • 2 eetlepels ciderazijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Dadels | Medjool
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015031800321720000
  • Mosterd | Oude wijze
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2012032300007310000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Gemengde sla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    12,60 €/kg
    €1,89
    F2014101000323500000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Snij de butternutpompoen in plakken van een dikke cm. Schil ze en verwijder de pitten. Leg de plakken op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 15 min. in de oven: ze moeten zacht zijn zonder uiteen te vallen. Kruid met peper en zout.
    3. Doe intussen de azijn en de honing in een kommetje, klop tot de honing is opgelost. Kruid met peper en zout, voeg dan de olie en de mosterd toe, klop opnieuw. Zet opzij.
    4. Hak de noten grof. Ontpit de dadels en snij ze in stukken. Zet opzij.
    5. Zet 3 borden klaar: 1 met bloem, een 2de met de sojamelk, een 3de met het met sesamzaadjes gemengde paneermeel. Haal de butternutschijven door de bloem, klop er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan in de melk en tenslotte in het paneermeel met de sesamzaadjes.
    6. Verwarm een bodempje frituurolie in een grote braadpan. Leg er, wanneer de olie goed warm is (maar niet rookt), de gepaneerde butternutschijven in en laat ze aan beide kanten kort goudbruin bakken (je zal tweemaal moeten bakken). Laat ze uitlekken op keukenpapier.
    7. Verdeel de sla over de borden, voeg de dadels en de noten toe, leg er dan de plakken butternut bij. Dien meteen op en serveer de vinaigrette apart.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegan
    Brunch,Halloween
    Diner
    Herfst,Winter
    Lunch
    • In sesam gepaneerde butternut, salade met dadels en noten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Dadels | Medjool
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015031800321720000
  • Mosterd | Oude wijze
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2012032300007310000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Gemengde sla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    12,60 €/kg
    €1,89
    F2014101000323500000