Terugroeping product:" Schär MIX IT RUSTICO 1kg" sporen van tropaanalkaloïdenMeer info >

Terugroeping product:"Dobbels vlees" verpakkingsprobleem voor 7 referenties.Meer info >

Recept zoekresultatenIn sesam gepaneerde butternut, salade met dadels en noten
Recept zoekresultatenIn sesam gepaneerde butternut, salade met dadels en noten
Delhaize logo
  • In sesam gepaneerde butternut, salade met dadels en noten

In sesam gepaneerde butternut, salade met dadels en noten

In sesam gepaneerde butternut, salade met dadels en noten
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 8 grote medjool dadels
  • 1 kleine butternutpompoen
  • 5 cl sojamelk
  • 30 g sesamzaad, niet geroosterd
  • 60 g paneermeel
  • 1 bord bloem
  • een kleine hoeveelheid olie om te frituren
  • 50 g walnoten
  • 5 e.l. olijfolie
  • 4 keer een handvol gemengde sla naar keuze
  • 2 el ciderazijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • peper
  • zout
  • 8 grote medjool dadels
  • 1 kleine butternutpompoen
  • 5 cl sojamelk
  • 30 g sesamzaad, niet geroosterd
  • 60 g paneermeel
  • 1 bord bloem
  • een kleine hoeveelheid olie om te frituren
  • 50 g walnoten
  • 5 e.l. olijfolie
  • 4 keer een handvol gemengde sla naar keuze
  • 2 el ciderazijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 35 min.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Snij de butternutpompoen in plakken van een dikke cm. Schil ze en verwijder de pitten. Leg de plakken op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 15 min. in de oven: ze moeten zacht zijn zonder uiteen te vallen. Kruid met peper en zout.
3
Doe intussen de azijn en de honing in een kommetje, klop tot de honing is opgelost. Kruid met peper en zout, voeg dan de olie en de mosterd toe, klop opnieuw. Zet opzij.
4
Hak de noten grof. Ontpit de dadels en snij ze in stukken. Zet opzij.
5
Zet 3 borden klaar: 1 met bloem, een 2de met de sojamelk, een 3de met het met sesamzaadjes gemengde paneermeel. Haal de butternutschijven door de bloem, klop er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan in de melk en tenslotte in het paneermeel met de sesamzaadjes.
6
Verwarm een bodempje frituurolie in een grote braadpan. Leg er, wanneer de olie goed warm is (maar niet rookt), de gepaneerde butternutschijven in en laat ze aan beide kanten kort goudbruin bakken (je zal tweemaal moeten bakken). Laat ze uitlekken op keukenpapier.
7
Verdeel de sla over de borden, voeg de dadels en de noten toe, leg er dan de plakken butternut bij. Dien meteen op en serveer de vinaigrette apart.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Snij de butternutpompoen in plakken van een dikke cm. Schil ze en verwijder de pitten. Leg de plakken op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 15 min. in de oven: ze moeten zacht zijn zonder uiteen te vallen. Kruid met peper en zout.
3
Doe intussen de azijn en de honing in een kommetje, klop tot de honing is opgelost. Kruid met peper en zout, voeg dan de olie en de mosterd toe, klop opnieuw. Zet opzij.
4
Hak de noten grof. Ontpit de dadels en snij ze in stukken. Zet opzij.
5
Zet 3 borden klaar: 1 met bloem, een 2de met de sojamelk, een 3de met het met sesamzaadjes gemengde paneermeel. Haal de butternutschijven door de bloem, klop er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan in de melk en tenslotte in het paneermeel met de sesamzaadjes.
6
Verwarm een bodempje frituurolie in een grote braadpan. Leg er, wanneer de olie goed warm is (maar niet rookt), de gepaneerde butternutschijven in en laat ze aan beide kanten kort goudbruin bakken (je zal tweemaal moeten bakken). Laat ze uitlekken op keukenpapier.
7
Verdeel de sla over de borden, voeg de dadels en de noten toe, leg er dan de plakken butternut bij. Dien meteen op en serveer de vinaigrette apart.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch,Halloween
Diner
Herfst,Winter
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Noten
50 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Dadels Op Tak
Delhaize Dadels Op Tak
500 gr
3
59
ButternutBlokjes| Bio
Delhaize ButternutBlokjes| Bio
5 × 450 gr
Bio
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
25
Soja | Chocolade | 100 Kalorieën
Alpro Soja | Chocolade | 100 Kalorieën
3 x 25 cl
2
35
Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
44 gr
4
25
Bloem | Vloeiend
Delhaize Bloem | Vloeiend
1 kg
0
99
Solo | Frituurvet | Plantaardig | 4x250g
Solo Solo | Frituurvet | Plantaardig | 4x250g
4 x 250 gr
9
29
Zachte Little Gem harten
Delhaize Zachte Little Gem harten
1 st
2
79
Honing | Creme | Fairtrade | Bio
Oxfam Honing | Creme | Fairtrade | Bio
450 gr
1+1 gratis
Bio
    6
    35
    Mosterd | Originale
    Maille Mosterd | Originale
    360 gr
    4
    25

    Reeds in je keuken

    Paneermeel | Glutenvrij
    Schär Paneermeel | Glutenvrij
    300 gr
    3
    85
    Olijfolie | Extra vierge
    Filippo Berio Olijfolie | Extra vierge
    50 cl
    9
    19
    Azijn | Cider
    Delhaize Azijn | Cider
    50 cl
    1
    59
    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Kruiden | Zout | Mineraal | Verlaagd natrium
      Lo Salt Kruiden | Zout | Mineraal | Verlaagd natrium
      350 gr
      3
      95
      Totaal:
      €45,11