Filets van in de pan gebakken snoekbaars, stoemp van pompoen en hazelnoten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldHalloween,Eindejaar
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 1 Porties
- 600 g snoekbaarsfilets
- 450 g bloemige aardappelen
- 450 g pompen
- 10 cl lichte culinaire room
- 100 g geroosterde hazelnoten
- 2 takjes verse tijm
- 1 1 klein bordje bloem
- 20 g boter
- 1 1 soeplepel olijfolie
- zout en peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100381300000
F2003090400318210000
F2004050400138600000
F2015032500328520000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Snijd de aardappelen in stukjes en laat ze ongeveer een kwartier in gezouten water koken. Snijd de pompoen in blokjes en laat ze ongeveer een kwartier stomen, beide moeten goed zacht zijn.
- Hak de hazelnoten grof en hou ze apart.
- Snijd de snoekbaarsfilets in 3 of 4, kruid en rol ze vervolgens in de bloem; tik het overschot eraf.
- Verwarm de boter en de olie in een grote pan en leg de stukken snoekbaars erin. Laat ze snel aan beide zijden goudbruin bakken, zet het vuur lager en laat nog 3 à 4 minuten op een zacht vuurtje bakken. Kruid en bestrooi met afgeriste tijm.
- Giet de aardappelen af. Voeg de aardappelen, van het vuur, toe aan de blokjes pompoen in de kookpot, voeg room toe en plet het geheel met een pureepers; kruid indien nodig.
- Dien onmiddellijk op, bestrooi met hazelnoten. Geef er eventueel een salade bij.
Tip: je kunt dit gerecht een exotische toets geven door de room te vervangen door kokosmelk en door wat curry en verse koriander toe te voegen aan je stoemp.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Halloween,Eindejaar
Herfst
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100381300000
F2003090400318210000
F2004050400138600000
F2015032500328520000
Laad nog 4 producten