Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenHerfstclafoutis
Delhaize logo
  • Herfstclafoutis
    B
HerfstclafoutisB

Herfstclafoutis

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 75 g bloem
  • 4 eieren
  • 25 cl melk
  • 1 kl vierkruidenpoeder
  • 100 g blonde kandijsuiker
  • 1 el blonde kandijsuiker
  • 1 g boter
  • 250 g verse druiven zonder pitten
  • 1 appel
  • 1 dikke peer
  • 50 g walnoten
  • 1 zout
  • 75 g bloem
  • 4 eieren
  • 25 cl melk
  • 1 kl vierkruidenpoeder
  • 100 g blonde kandijsuiker
  • 1 el blonde kandijsuiker
  • 1 g boter
  • 250 g verse druiven zonder pitten
  • 1 appel
  • 1 dikke peer
  • 50 g walnoten
  • 1 zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
2
Doe de bloem in een kom en voeg er geleidelijk aan de melk bij, al roerend met de klopper.
3
Doe er de eieren bij, de 100 g suiker, het vierkruidenpoeder en het zout, klop goed.
4
Doe de afgeriste druiven in een met boter ingesmeerde ovenschaal. Voeg de geschilde en in blokjes gesneden appel en peer toe. Bestrooi met de grofgehakte walnoten en giet er het eiermengsel op.
5
Bak 35 min. in de oven. Bestrooi met 1 eetlepel kandijsuiker en laat afkoelen. Serveer lauw of koud.
1
Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
2
Doe de bloem in een kom en voeg er geleidelijk aan de melk bij, al roerend met de klopper.
3
Doe er de eieren bij, de 100 g suiker, het vierkruidenpoeder en het zout, klop goed.
4
Doe de afgeriste druiven in een met boter ingesmeerde ovenschaal. Voeg de geschilde en in blokjes gesneden appel en peer toe. Bestrooi met de grofgehakte walnoten en giet er het eiermengsel op.
5
Bak 35 min. in de oven. Bestrooi met 1 eetlepel kandijsuiker en laat afkoelen. Serveer lauw of koud.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 685; energie (kCal): 164; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 20,8; suikers (g): 15,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 149,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 685; energie (kCal): 164; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 20,8; suikers (g): 15,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 149,62
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Overig
Herfst
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt

Delhaize

Druiven | Wit | Zonder pit | Verpakt

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio

Delhaize

Appels | Jonagold | Verpakt | Bio

850 gr

Bio

€3,29

Peren | Conference | Verpakt | 4st

Delhaize

Peren | Conference | Verpakt | 4st

600 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€11,85