Pompoentaart met gemberPT1H30M8 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/images/h9d/h37/9331992592414.jpg4 eieren200 g pompoen1 citroen (sap en zeste)175 g amandelpoederpecannoten75 g bloem1 zakje bakpoeder200 g suiker250 g gezouten boter5 cm gember100 g St Môret200 g bloemsuiker50 g zachte boterblauwe bessen2 vijgen20 g pecannoten (voor de afwerking)
Splits de eieren. Klop de suiker met de boter en de eigelen op tot een luchtige massa. Zeef de bloem en voeg, samen met het amandel- en het bakpoeder, toe aan dit beslag.
Hak de pecannoten, meng ze samen met de geraspte pompoen, de citroenzeste, het citroen- en gembersap en voeg toe. Klop verder tot je een mooi beslag hebt.
Klop de eiwitten op tot sneeuw en spatel het in 2 keer onder het beslag.
Giet het deeg in een ronde bakvorm en bak 45 min. De punt van een mes moet er droog uitkomen als je het erin steekt.
Maak het glazuur: meng de zachte boter met de St Môret en de bloemsuiker tot een homogeen mengsel. Spatel dit in een spuitzak en zet in de koelkast.
Ontvorm de taart en laat helemaal afkoelen voor je erin begint te snijden.
Als je 3 taarten maakt, volg je 3 keer dit recept en snijd je de bovenkant van de onderste taart eraf zodat je een rechte taart hebt.
Spuit het glazuur over de taart en verspreid het gelijkmatig over het volledige oppervlak.
Snijd de vijgen in 4. Werk de taart af met vers fruit (blauwe bessen en vijgen) en pecannoten.