Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVerse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus
Delhaize logo
  • Verse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus

Verse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegan
Hoofdgerecht
Verse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g verse lasagnevellen
  • 2 gele paprika's
  • 1 portie saffraan
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 350 g verse spinazie
  • 2 aubergines
  • 75 g pijnboompitten
  • olijfolie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Lasagne | Collezione | All'uovo
    500 gr
    10,50 €/kg
    €5,25
    S1996041600136260000
  • Kruiden | Provence | Mix | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015012100013910000
  • Pijnboompitten
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Aubergine | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,09 €/st
    €1,09
    F2020032400055540000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: Bereidings- + kooktijd : 45 min.

    1. Snijd de gele paprika’s en de venkel in kleine stukjes. Stoof ze vijf minuten in wat olie en voeg dan water toe zodat de groenten net onderstaan. Kruid met saffraan, peper en zout en laat alles goed doorkoken tot de groenten zeer gaar zijn. Mix dit alles tot je een consistente gele saus krijgt.
    2. Kook de lasagnevellen in gezouten water.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Snijd de rode paprika’s en de aubergines in stukjes en hak de spinazie grof.
    5. Stoof de ui glazig in wat olie en voeg de knoflook toe.
    6. Doe de rode paprika en de auberginestukjes erbij. Kruid met Provencaalse kruiden, peper en zout. Voeg nog wat olie toe en bak de groenten tot ze gaar zijn.
    7. Voeg de spinazie toe en bak die zeer kort even mee.
    8. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan.
    9. Neem een ovenschotel en leg afwisselend laagjes gele saus, groenten, lasagnevellen, saus, groenten, pasta enzovoort. Eindig met een laagje saus en bestrooi met de pijnboompitjes.
    10. Zet de lasagne 15 minuutjes in de oven om goed warm te worden.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegan
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Verse lasagne met spinazie en venkel-saffraansaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pasta | Lasagne | Collezione | All'uovo
    500 gr
    10,50 €/kg
    €5,25
    S1996041600136260000
  • Kruiden | Provence | Mix | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015012100013910000
  • Pijnboompitten
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Aubergine | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,09 €/st
    €1,09
    F2020032400055540000