Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenTomaat garnaal
Delhaize logo
  • Tomaat garnaal

Tomaat garnaal

Tomaat garnaal
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g gepelde grijze garnalen (voor de garnituur)
  • 1 zak kropsla
  • 1/4 bussel peterselie
  • 4 el mayonaise
  • 2 el volle yoghurt
  • 4 eieren
  • 4 tomaten
  • 6 radijzen
  • 1/2 limoen (het sap)
  • peper
  • zout
  • 500 g gepelde grijze garnalen (voor de garnituur)
  • 1 zak kropsla
  • 1/4 bussel peterselie
  • 4 el mayonaise
  • 2 el volle yoghurt
  • 4 eieren
  • 4 tomaten
  • 6 radijzen
  • 1/2 limoen (het sap)
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Breng in een kom voldoende water aan de kook zodat je de tomaten erin kan dompelen. Maak kruislings een insnijding aan de onderkant van de tomaten en dompel ze 10 tellen in het kokende water, schrik ze dan in ijswater. Zo kan je het vel gemakkelijk verwijderen.
2
Snijd het hoedje op 1,5 cm onder het kroontje af en maak de tomaten leeg. Vul ze met de grijze garnalen.
3
Kook de eieren 10 minuten en schrik ze in ijswater. Pel ze en prak ze grof. Kruid ze met peper, zout en gehakte peterselie.
4
Meng de mayonaise met de yoghurt en het sap van 1/2 limoen. Kruid goed af met peper en zout.
5
Verdeel de salade op een bord, verdeel er de eiermimosa over en plakjes radijs. Zet de gevulde tomaten op het bedje sla en verdeel de rest van de garnalen over de tomaten. Zet er het hoedje op en werk de schotel af met met de limoendressing.
1
Breng in een kom voldoende water aan de kook zodat je de tomaten erin kan dompelen. Maak kruislings een insnijding aan de onderkant van de tomaten en dompel ze 10 tellen in het kokende water, schrik ze dan in ijswater. Zo kan je het vel gemakkelijk verwijderen.
2
Snijd het hoedje op 1,5 cm onder het kroontje af en maak de tomaten leeg. Vul ze met de grijze garnalen.
3
Kook de eieren 10 minuten en schrik ze in ijswater. Pel ze en prak ze grof. Kruid ze met peper, zout en gehakte peterselie.
4
Meng de mayonaise met de yoghurt en het sap van 1/2 limoen. Kruid goed af met peper en zout.
5
Verdeel de salade op een bord, verdeel er de eiermimosa over en plakjes radijs. Zet de gevulde tomaten op het bedje sla en verdeel de rest van de garnalen over de tomaten. Zet er het hoedje op en werk de schotel af met met de limoendressing.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Lactose vrij
Eindejaar
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
Delhaize Grijze garnalen | Gekookt-Ongepeld | Vers
2 × 250 gr
6
99
Kropsla | Kluit
Delhaize Kropsla | Kluit
1 st
1
35
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
Alpro Natuur | Plantaardig alternatief voor yoghurt
500 gr
3 voor €5
1
99
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
2 × 500 gr
Bio
    3
    19
    Rode radijzen | Bussel
    Delhaize Rode radijzen | Bussel
    1 st
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    49

    Reeds in je keuken

    Mayonaise | Eieren
    Delhaize Mayonaise | Eieren
    465 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €28,46