OverslaanDelhaize logo
Recept zoekresultatenStoverij van haas, knolselder/aardappelgratin, gebakken witloof, appelmoes met veenbessen
Recept zoekresultatenStoverij van haas, knolselder/aardappelgratin, gebakken witloof, appelmoes met veenbessen
Delhaize logo
  • Stoverij van haas, knolselder/aardappelgratin, gebakken witloof, appelmoes met veenbessen
    Nutri-Score A

Stoverij van haas, knolselder/aardappelgratin, gebakken witloof, appelmoes met veenbessen

Stoverij van haas, knolselder/aardappelgratin, gebakken witloof, appelmoes met veenbessenA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 50 g walnoten
  • 3 dl room
  • 1 snuifje nootmuskaat (voor het witloof)
  • 8 stronkjes witloof
  • 4 appelen
  • 200 g spruitjes
  • 1 bussel waterkers
  • 200 g veenbessen
  • 50 g rozijnen
  • 3 dl melk
  • 2 el bruine suiker
  • 1 dl water
  • 3 el suiker
  • 1 el mosterd
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • natuurzijn
  • peper
  • 1 stokje kaneel
  • 2 blaadjes laurier (voor de stoverij)
  • 1 ui
  • 200 g spekblokjes
  • 150 g zilveruitjes
  • 75 cl rode wijn
  • 2 wortelen
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 el bloem
  • 2 el aalbessengelei
  • 2 hazenbouten (van ± 350 g/stuk)
  • 2 jeneverbessen
  • 2 kruidnagels
  • 1 el boter (voor de appelmoes)
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1/2 knolselder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 200 g gemalen kaas
  • 50 g walnoten
  • 3 dl room
  • 1 snuifje nootmuskaat (voor het witloof)
  • 8 stronkjes witloof
  • 4 appelen
  • 200 g spruitjes
  • 1 bussel waterkers
  • 200 g veenbessen
  • 50 g rozijnen
  • 3 dl melk
  • 2 el bruine suiker
  • 1 dl water
  • 3 el suiker
  • 1 el mosterd
  • 2 eetlepels walnotenolie

Begin met koken

: 1u + 2u rusttijd
  1. 1
    Verhit wat boter in een braadpan. Kruid de stukken haas en kleur ze in de hete boter rondom. Haal de stukken vlees uit de pan en giet de boter weg. Pel de ui en snipper fijn. Schil de wortelen en snijd in blokjes. Verhit opnieuw wat boter en fruit de ui en de wortel erin. Voeg de spekblokjes toe en laat kleuren. Bestuif met bloem en laat even meebakken. Blus met de rode wijn, voeg de kruiden toe en leg de stukken haas terug in de pan. Laat de stoverij twee uur pruttelen op een zacht vuur.
  2. 2
    Zet nog een pan op het vuur met wat boter en bak er de schoongemaakte champignons en de zilveruitjes in. Voeg deze groenten 10 min voor het einde van de gaartijd bij de stoverij. Verwijder de kruiden uit de stoverij en kruid met peper en zout.
  3. 3
    Voor de gratin snipper je de knoflook fijn. Breng de melk en de room samen aan de kook met de knoflook, de nootmuskaat, de rozemarijn en de laurier. Kruid met peper en zout en laat voor 1/3 inkoken. Giet door een zeef.
  4. 4
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. 5
    Schil de aardappelen en de knolselder en snijd in dunne plakjes. Wrijf een ovenschotel in met wat boter en bedek de bodem met een laagje aardappelschijfjes, vervolgens een laagje knolselder, terug een laagje aardappel … Herhaal deze handeling tot de ingrediënten op zijn. Overgiet met het room/melk mengsel en bestrooi de bovenkant met de gemalen kaas. Gaar de gratin zo’n 45 min in een voorverwarmde oven.
  6. 6
    Snijd de witloofstronkjes overlangs in twee, en bak goudbruin aan beide kanten in wat hete boter. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en bestrooi met de bruine suiker. Stoof de appelen in wat boter en bestrooi ze met de suiker. Stoof de veenbessen en blus ze met het water. Bestrooi met 2 el suiker en laat even koken, zonder de bessen helemaal plat te koken.
  7. 7
    Bereid de groene salade. Pluk de blaadjes van de spruitjes en blancheer ze in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Snijd de takjes van de waterkers en spoel in koud water, laat goed uitlekken. Voor de dressing meng je de mosterd met de walnotenolie en de azijn. Kruid met peper en zout en besprenkel de salade ermee. Werk af met met de noten en de rozijnen.
  8. 8
    Serveer de stoverij van haas met de knolseldergratin, het witloof, de gebakken appeltjes, veenbessen en geef er de groene salade bij.
  9. 9
    Servez les carbonnades de lièvre avec le gratin de céleri-rave, les chicons, les pommes sautées et les airelles. Ajoutez la salade verte en accompagnement.
  1. 1
    Verhit wat boter in een braadpan. Kruid de stukken haas en kleur ze in de hete boter rondom. Haal de stukken vlees uit de pan en giet de boter weg. Pel de ui en snipper fijn. Schil de wortelen en snijd in blokjes. Verhit opnieuw wat boter en fruit de ui en de wortel erin. Voeg de spekblokjes toe en laat kleuren. Bestuif met bloem en laat even meebakken. Blus met de rode wijn, voeg de kruiden toe en leg de stukken haas terug in de pan. Laat de stoverij twee uur pruttelen op een zacht vuur.
  2. 2
    Zet nog een pan op het vuur met wat boter en bak er de schoongemaakte champignons en de zilveruitjes in. Voeg deze groenten 10 min voor het einde van de gaartijd bij de stoverij. Verwijder de kruiden uit de stoverij en kruid met peper en zout.
  3. 3
    Voor de gratin snipper je de knoflook fijn. Breng de melk en de room samen aan de kook met de knoflook, de nootmuskaat, de rozemarijn en de laurier. Kruid met peper en zout en laat voor 1/3 inkoken. Giet door een zeef.
  4. 4
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. 5
    Schil de aardappelen en de knolselder en snijd in dunne plakjes. Wrijf een ovenschotel in met wat boter en bedek de bodem met een laagje aardappelschijfjes, vervolgens een laagje knolselder, terug een laagje aardappel … Herhaal deze handeling tot de ingrediënten op zijn. Overgiet met het room/melk mengsel en bestrooi de bovenkant met de gemalen kaas. Gaar de gratin zo’n 45 min in een voorverwarmde oven.
  6. 6
    Snijd de witloofstronkjes overlangs in twee, en bak goudbruin aan beide kanten in wat hete boter. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en bestrooi met de bruine suiker. Stoof de appelen in wat boter en bestrooi ze met de suiker. Stoof de veenbessen en blus ze met het water. Bestrooi met 2 el suiker en laat even koken, zonder de bessen helemaal plat te koken.
  7. 7
    Bereid de groene salade. Pluk de blaadjes van de spruitjes en blancheer ze in kokend gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Snijd de takjes van de waterkers en spoel in koud water, laat goed uitlekken. Voor de dressing meng je de mosterd met de walnotenolie en de azijn. Kruid met peper en zout en besprenkel de salade ermee. Werk af met met de noten en de rozijnen.
  8. 8
    Serveer de stoverij van haas met de knolseldergratin, het witloof, de gebakken appeltjes, veenbessen en geef er de groene salade bij.
  9. 9
    Servez les carbonnades de lièvre avec le gratin de céleri-rave, les chicons, les pommes sautées et les airelles. Ajoutez la salade verte en accompagnement.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 515; energie (kCal): 123; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 5,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 1773,66
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Noten
    50 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Walnootolie
    2 eetlepels

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Haas
    2

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Room 20%
    2 × 25 cl
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    95
  • Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    99
  • Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
    850 gr
    Bio
      3
      99
    • Iglo Spruitjes met spek
      450 gr
      • Diepvriesproduct
      6
      95
    • Delhaize Tuinkers | Vilt
      100 gr
      1
      09
    • Habi Bosbessen | Wild
      420 gr
      4
      09
    • Vahiné Gedroogde rozijnen
      125 gr
      2
      69
    • Delhaize Rietsuiker | Fairtrade
      500 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      1
      69
    • Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
      1 kg
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      0
      69
    • Delhaize Natuurazijn
      1,5 l
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      0
      52
    • Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75
    • Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
      2 × 4 gr
      -10% voor 3
      2
      15
    • Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      99
    • Delhaize Spekreepjes | Gezouten
      2 x 100 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      2
      29
    • Delhaize Jonge uien | Bussel
      1 st
      1
      09
    • Sunrise Cabernet Sauvignon
      75 cl
      2+1 gratis
      5
      99
    • Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
      1 st
      2
      19
    • Delhaize Witte champignons | Belgisch
      250 gr
      1
      49
    • Céréal Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol
      270 gr
      3
      89
    • Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
      21 gr
      -10% voor 3
      4
      59
    • Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
      24 gr
      -10% voor 3
      5
      89
    • Delhaize Melkerijboter
      250 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      2
      15
    • Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
      1 kg
      2
      79
    • Delhaize Knolselder | Cat1
      1 st
      1
      99
    • Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
      21 gr
      -10% voor 3
      2
      95
    • Delhaize Gruyère | Geraspt
      2 × 150 gr
      5
      09
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
      1 l
      Bio
        1
        89
      • Vittel Natuurlijk mineraalwater | niet bruisend
        8 x 33 cl
        -33.33% voor 3
        6
        55
      • Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
        300 gr
        1
        39
      • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
        35 gr
        -10% voor 3
        4
        29
      • Delhaize Tarwebloem
        1 kg
        • Kleine Leeuw, kleine prijs
        0
        39
      • Delhaize Lookbol | Netje
        75 gr
        1
        79

      Totaal:

      €85,12