Roodbaarsfilets, mangosalsa en pikante saus

Roodbaarsfilets, mangosalsa en pikante saus
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 15 cl olijfolie
  • 1 el olijfolie
  • 700 g roodbaarsfilet
  • 1 handvol verse koriander
  • 2 el xeres azijn
  • 1 g boter
  • 1 avocado
  • 1/2 gele paprika
  • 2 limoenen
  • 1 mango
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • 6 tomaten
  • 2 verse rode chilipepers
  • 2 verse groene chilipepers
  • peper
  • 15 cl olijfolie
  • 1 el olijfolie
  • 700 g roodbaarsfilet
  • 1 handvol verse koriander
  • 2 el xeres azijn
  • 1 g boter
  • 1 avocado
  • 1/2 gele paprika
  • 2 limoenen
  • 1 mango
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 rode ui
  • 6 tomaten
  • 2 verse rode chilipepers
  • 2 verse groene chilipepers

Begin met koken

: 20 min
  1. 1
    Pers het sap uit 1 limoen en doe het in een slakom. Voeg de in kleine blokjes gesneden avocado toe, meng goed. Snij het vruchtvlees van de mango en de halve paprika’s in kleine blokjes, doe ze bij in de kom, voeg ook de fijngehakte koriander en halve rode ui toe. Kruid met peper en zout, dek af en zet in de koelkast.
  2. 2
    Leg de tomaten (lichtjes ingesneden) gedurende 1 minuut in kokend water. Pel ze dan en verwijder de pitten. Mix het vruchtvlees met de ontpitte pepers, 5 cl olie, de azijn, peper en zout tot een homogene saus.
  3. 3
    Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan. Bak er de roodbaarsfilets kort aan beide kanten goudbruin in. Kruid met peper en zout.
  4. 4
    Dien de vis op met de 2 sauzen en partjes limoen. Serveer met knapperig brood.
  1. 1
    Pers het sap uit 1 limoen en doe het in een slakom. Voeg de in kleine blokjes gesneden avocado toe, meng goed. Snij het vruchtvlees van de mango en de halve paprika’s in kleine blokjes, doe ze bij in de kom, voeg ook de fijngehakte koriander en halve rode ui toe. Kruid met peper en zout, dek af en zet in de koelkast.
  2. 2
    Leg de tomaten (lichtjes ingesneden) gedurende 1 minuut in kokend water. Pel ze dan en verwijder de pitten. Mix het vruchtvlees met de ontpitte pepers, 5 cl olie, de azijn, peper en zout tot een homogene saus.
  3. 3
    Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan. Bak er de roodbaarsfilets kort aan beide kanten goudbruin in. Kruid met peper en zout.
  4. 4
    Dien de vis op met de 2 sauzen en partjes limoen. Serveer met knapperig brood.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Olijfolie
    15 cl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Roodbaars
    700 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Koriander
    1 handvol

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Sherry azijn
    2 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Advocaat
    1

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Gele peper
    1/2

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Kalk
    2

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Mango
    1

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Rode peper
    1/2

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Rode ui
    1/2

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Chili
    2

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Peper

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Trostomaten | Bio
    2 × 500 gr
    Bio
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Karneboter
      250 gr

    Totaal:

    €6,38