Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. kooktijd
- Plet de kipfilets lichtjes met een groot mes. Besprenkel ze met het sap van ½ limoen en de olijfolie. Bestrooi ze vervolgens met 1 geperst teentje knoflook, ½ gehakt pepertje en de geriste tijm. Laat 15 min. marineren.
- Ontpit intussen de tomaten en snijd ze in heel kleine blokjes. Voeg 1 geperst teentje knoflook toe, samen met ½ fijngehakte ui, de fijngehakte takjes koriander, het sap van ½ limoen, de ‘Hot Pepper Sauce’ en zout. Mix kort om de salsa wat vloeibaarder te maken.
- Gril de kipfilets, samen met 1 limoen in dikke schijfjes gesneden gedurende 10 min. op een matig vuurtje in een pan. De kipfilets moeten tot in de kern gebakken zijn. Kruid met zout en peper.
- Serveer met de salsa en werk af met de rest van de koriander en het pepertje.
Kooktip
Volg het voorbeeld van de latino’s en besprenkel je geroosterd vlees met citroen- of limoensap voor een frisse toets!