Recept zoekresultatenPilav met kip op Caraïbische wijze
Recept zoekresultatenPilav met kip op Caraïbische wijze
Delhaize logo
  • Pilav met kip op Caraïbische wijze

Pilav met kip op Caraïbische wijze

Pilav met kip op Caraïbische wijze
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 3 e.l. olijfolie
  • 240 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 3 el kokosnootpoeder
  • 25 dl kokosmelk
  • 1 el gedroogde tijm
  • 200 g langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 g boter
  • 2 limoenen
  • peper
  • 4 lente-uitjes
  • 1 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 8 kippenonderbouten (± 130 g per stuk)
  • 1 rode chilipeper
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 3 e.l. olijfolie
  • 240 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 3 el kokosnootpoeder
  • 25 dl kokosmelk
  • 1 el gedroogde tijm
  • 200 g langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 g boter
  • 2 limoenen
  • peper
  • 4 lente-uitjes
  • 1 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 8 kippenonderbouten (± 130 g per stuk)
  • 1 rode chilipeper

Begin met koken

: 20 min. bereidingstijd + 20 min. kooktijd
  1. 1
    Verhit de boter en 1 eetlepel olie in een grote pan. Bak er de kippenonderbouten in gedurende 15 min. op middelhoog vuur tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
  2. 2
    Doe 2 eetlepels olie in een wok of diepe pan. Bak hierin, op zacht vuur, de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden paprika. Voeg na 5 min. de fijngesneden chilipeper en de geperste knoflooktenen toe, roer 1 min., voeg de rijst toe, de tijm en de geraspte kokosnoot.
  3. 3
    Roer 2 min. en voeg de kokosmelk toe, dezelfde hoeveelheid warm water, het verkruimelde bouillonblokje en de saffraan. Meng en leg er de kippenonderbouten in (druk ze er een beetje in).
  4. 4
    Dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur sudderen, draai de bouten halverwege de kooktijd om.
  5. 5
    Spoel de kikkererwten goed onder koud water, laat ze uitlekken en doe ze bij in de wok. Laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
  6. 6
    Bestrooi met de fijngesneden uitjes,serveer meteen met partjes limoen.
  1. 1
    Verhit de boter en 1 eetlepel olie in een grote pan. Bak er de kippenonderbouten in gedurende 15 min. op middelhoog vuur tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
  2. 2
    Doe 2 eetlepels olie in een wok of diepe pan. Bak hierin, op zacht vuur, de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden paprika. Voeg na 5 min. de fijngesneden chilipeper en de geperste knoflooktenen toe, roer 1 min., voeg de rijst toe, de tijm en de geraspte kokosnoot.
  3. 3
    Roer 2 min. en voeg de kokosmelk toe, dezelfde hoeveelheid warm water, het verkruimelde bouillonblokje en de saffraan. Meng en leg er de kippenonderbouten in (druk ze er een beetje in).
  4. 4
    Dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur sudderen, draai de bouten halverwege de kooktijd om.
  5. 5
    Spoel de kikkererwten goed onder koud water, laat ze uitlekken en doe ze bij in de wok. Laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
  6. 6
    Bestrooi met de fijngesneden uitjes,serveer meteen met partjes limoen.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Bonduelle Kikkererwten | 2+1 Gratis
    3 x 130 gr
    Promo
    3
    78
  • Santa Maria Kruiden | Saffraan
    0,5 gr
    9
    09
  • Vahiné Kokosnoot | Geraspt
    115 gr
    3
    25
  • Delhaize Kokosmelk
    3 × 1 l
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    35
  • Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
  • Tilda Rijst | Gestoomd | Basmati | Puur
    250 gr
    2
    49
  • Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    49
  • Delhaize Zachte uien | Verpakt
    750 gr
    2
    99
  • Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
    22 cl
    3
    99
  • Delhaize Onderbouten | Kip
    1 kg
    5
    99
  • Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
    1
    35
  • Delhaize Paprika | Rood
    1 st
    0
    99
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
  • Fleur De Sel Boter | Gezouten
    250 gr
    -20%
    3
    35
    €4,19
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19

Totaal:

€42,95