Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenPilaf met zalm en limoen
Delhaize logo
  • Pilaf met zalm en limoen
    A

Pilaf met zalm en limoen

Pilaf met zalm en limoenA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el groene currypasta
  • 350 g zalmfilet
  • 3 el olijfolie
  • 100 g erwtjes (diepgevroren)
  • 250 g langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 1 ui
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • peper
  • 1 limoen
  • 1 el groene currypasta
  • 350 g zalmfilet
  • 3 el olijfolie
  • 100 g erwtjes (diepgevroren)
  • 250 g langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 1 ui
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • peper
  • 1 limoen

Begin met koken

1
Fruit de gesnipperde ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende 5 min. Voeg dan de currypasta toe, meng 1 min, doe er vervolgens de erwten en de rijst bij. Roer tot de rijstkorrels glazig worden, overgiet ze dan met de witte wijn. Voeg 3 koppen water (45 cl) toe en het verkruimelde bouillonblokje. Meng goed, breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 20 min. op heel zacht vuur sudderen.
2
Snij de zalm in kleine blokjes, rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit het vruchtvlees. Doe alles bij in de stoofpot en laat nog 3 min. extra op het vuur staan.
3
Breng op smaak met peper en zout, voeg de bieslook toe en serveer meteen.
1
Fruit de gesnipperde ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende 5 min. Voeg dan de currypasta toe, meng 1 min, doe er vervolgens de erwten en de rijst bij. Roer tot de rijstkorrels glazig worden, overgiet ze dan met de witte wijn. Voeg 3 koppen water (45 cl) toe en het verkruimelde bouillonblokje. Meng goed, breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 20 min. op heel zacht vuur sudderen.
2
Snij de zalm in kleine blokjes, rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit het vruchtvlees. Doe alles bij in de stoofpot en laat nog 3 min. extra op het vuur staan.
3
Breng op smaak met peper en zout, voeg de bieslook toe en serveer meteen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 595; energie (kCal): 142; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 527,53
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 595; energie (kCal): 142; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 527,53
Orientaals
Moederdag,Vis - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Curry | Pasta | Rood
Delhaize Curry | Pasta | Rood
110 gr
1
69
Zalmfilet | Vel | Bio
Delhaize Zalmfilet | Vel | Bio
2 × +/- 270 gr
Bio
    +/-€
    9
    99
    Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    130 gr
    2
    05
    Snelkookrijst | 8 min
    Bosto Snelkookrijst | 8 min
    4 x 75 gr
    2
    59
    Sec
    Le Long Cours Sec
    25 cl
    -15% voor 3
    1
    79
    Bieslook | Verpakt
    Delhaize Bieslook | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    49

    Reeds in je keuken

    Olie | Zonnebloem
    Delhaize Olie | Zonnebloem
    1 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    05
    Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    12 x 10 gr
    3+1 gratis
    3
    09
    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Totaal:
    +/-€32,07