Recept zoekresultatenOosterse bouillon met sint-jakobsnootjes en rijstnoedels
Delhaize logo
  • Oosterse bouillon met sint-jakobsnootjes en rijstnoedels

Oosterse bouillon met sint-jakobsnootjes en rijstnoedels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Lactose vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Lunch
Oosterse bouillon met sint-jakobsnootjes en rijstnoedels

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 125 g baby-maïs
  • 80 g rijstnoedels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bussel koriander
  • 1 doosje Thaise aspergepunten
  • 8 radijzen
  • 3 lente-uitjes
  • 100 g sojascheuten
  • 1 el sojasaus
  • 6 stengels citroengras
  • 12 sint-jakobsnoten
  • 3 cm gember
  • 3 kaffirblaadjes
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 sjalot
  • 1 l water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 teentje knoflook

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst noodles | 5MM
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015011900123510000
  • Citroengras | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    28,67 €/kg
    €2,15
    F2021022500077580000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    67,50 €/kg
    €1,35
    F2021022400077540000
  • Rode radijzen | Bussel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,09 €/st
    €1,09
    F2004122800318830000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Snipper het citroengras, de knoflook, de sjalot en de gember fijn. Verwijder de pitten van het Spaanse pepertje en snipper eveneens fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en stoof even aan. Voeg het water toe, de groentebouillon en de sojasaus. Laat de bouillon ongeveer 15 min zachtjes koken.
    2. Halveer de baby-maïs en de sluimererwten en blancheer samen met de groene Thaise asperges in een pot kokend water.
    3. Spoel de radijzen en snijd ze in fijne plakjes. Snipper ook de lenteuitjes fijn.
    4. Voeg alle groenten samen in een soepterrine en voeg de sojascheuten en de gesnipperde koriander toe.
    5. Kook de rijstnoedels gaar in gezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en voeg toe aan de groenten.
    6. Zeef nu de bouillon en laat er de sint-jakobsnoten gedurende 10 min in pocheren.
    7. Giet nu de hete bouillon samen met de sint-jakobsnoten over de groenten en noedels in de soepterrine en serveer warm.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Lactose vrij
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Lunch
    • Oosterse bouillon met sint-jakobsnootjes en rijstnoedels

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst noodles | 5MM
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015011900123510000
  • Citroengras | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    28,67 €/kg
    €2,15
    F2021022500077580000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    67,50 €/kg
    €1,35
    F2021022400077540000
  • Rode radijzen | Bussel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,09 €/st
    €1,09
    F2004122800318830000