• Mosselen met venkel en citroengras
    Nutri-Score A

Mosselen met venkel en citroengras

Mosselen met venkel en citroengrasA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1/2 kl gemalen piment
  • 2 stengels citroengras
  • koriander (ter versiering)
  • 2 sjalotten
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 bulbe venkelknol
  • 2 kg mosselen
  • 1/2 kl gemalen piment
  • 2 stengels citroengras
  • koriander (ter versiering)
  • 2 sjalotten
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 bulbe venkelknol
  • 2 kg mosselen

Begin met koken

: 25 min.
  1. 1
    Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en hak de rest fijn.
  2. 2
    Snij de sjalotten en de venkel fijn. Doe ze in een grote kookpot met het citroengras, de olie en het pimentpoeder. Dek af en laat 10 min. op zacht vuur stoven.
  3. 3
    Voeg de goed gespoelde mosselen toe. Schep alles om, dek af en laat nog 5 min. op hoog vuur koken. Schud de mosselen enkele keren op tot ze allemaal open zijn.
  4. 4
    Verdeel de mosselen en de groenten over diepe borden.Schep er wat kookvocht bij, bestrooi met koriander en dien heel warm op.
  1. 1
    Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en hak de rest fijn.
  2. 2
    Snij de sjalotten en de venkel fijn. Doe ze in een grote kookpot met het citroengras, de olie en het pimentpoeder. Dek af en laat 10 min. op zacht vuur stoven.
  3. 3
    Voeg de goed gespoelde mosselen toe. Schep alles om, dek af en laat nog 5 min. op hoog vuur koken. Schud de mosselen enkele keren op tot ze allemaal open zijn.
  4. 4
    Verdeel de mosselen en de groenten over diepe borden.Schep er wat kookvocht bij, bestrooi met koriander en dien heel warm op.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 559; energie (kCal): 134; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 2,8; vezels (g): 8,3; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 535,46
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 559; energie (kCal): 134; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 2,8; vezels (g): 8,3; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 535,46
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

  • Delhaize Rode pepers | Verpakt
    50 gr
  • Delhaize Citroengras | Verpakt
    75 gr
  • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
  • Delhaize Venkel
    500 gr
  • Delhaize Verse mosselen | Super
    2 kg
  • Reeds in je keuken

  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl

Totaal:

€18,22