Recept zoekresultatenMosselen met venkel en citroengras
Delhaize logo
  • Mosselen met venkel en citroengras
    A

Mosselen met venkel en citroengras

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Mosselen met venkel en citroengrasA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1/2 koffielepel gemalen piment
  • 2 stengels citroengras
  • enkele takjes koriander (ter versiering)
  • 2 sjalotten
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 venkelknol
  • 2 kg mosselen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroengras | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    28,67 €/kg
    €2,15
    F2021022500077580000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Venkel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2021012600075630000
  • Verse Zeeuwse mosselen | Jumbo 40-50
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    7,00 €/kg
    €13,99
    F1998070200270200000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en hak de rest fijn.
    2. Snij de sjalotten en de venkel fijn. Doe ze in een grote kookpot met het citroengras, de olie en het pimentpoeder. Dek af en laat 10 min. op zacht vuur stoven.
    3. Voeg de goed gespoelde mosselen toe. Schep alles om, dek af en laat nog 5 min. op hoog vuur koken. Schud de mosselen enkele keren op tot ze allemaal open zijn.
    4. Verdeel de mosselen en de groenten over diepe borden.Schep er wat kookvocht bij, bestrooi met koriander en dien heel warm op.

    Kooktip

    • Heerlijk met naan (Indiaas brood) of uit de schelp met Thaise rijst.
    • Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik twee (mossel)potten voor het koken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 559; energie (kCal): 134; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 2,8; vezels (g): 8,3; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 535,46
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Mosselen met venkel en citroengras
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroengras | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    28,67 €/kg
    €2,15
    F2021022500077580000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Venkel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2021012600075630000
  • Verse Zeeuwse mosselen | Jumbo 40-50
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    7,00 €/kg
    €13,99
    F1998070200270200000