OverslaanDelhaize logo

Terugroeping product:"Hak Spinazie" producten kunnen mogelijk stukjes rubber bevattenMeer info >

Recept zoekresultatenMimosasalade met gerookte zalm
Recept zoekresultatenMimosasalade met gerookte zalm
Delhaize logo
  • Mimosasalade met gerookte zalm

Mimosasalade met gerookte zalm

Mimosasalade met gerookte zalm
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 dikke koffielepel mosterd met dragon
  • 1 bokaal artisjokharten op water (210 g, uitgelekt gewicht)
  • 6 eieren
  • bieslook
  • 200 g gerookte zalm in sneetjes
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • 4 el wijnazijn
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze
  • 1 dikke koffielepel mosterd met dragon
  • 1 bokaal artisjokharten op water (210 g, uitgelekt gewicht)
  • 6 eieren
  • bieslook
  • 200 g gerookte zalm in sneetjes
  • 8 el olijfolie
  • peper
  • 4 el wijnazijn
  • 1 zakje schoongemaakte sla naar keuze

Begin met koken

1
Leg de eieren in een steelpan, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Reken vanaf dan 9 min. kooktijd. Giet ze af en laat ze lang schrikken onder koud water.
2
Giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout, voeg de mosterd en de olie toe. Sluit de bokaal en schud goed.
3
Verdeel de gerookte zalm over de borden en voeg de in 4 gesneden artisjokharten toe en ook wat sla. Pel de hardgekookte eieren en snij ze doormidden.
4
Plet de eiwitten en eigelen afzonderlijk fijn met een vork. Verdeel over de borden.
5
Serveer koel en dien de vinaigrette apart op. Werk af met bieslook.
1
Leg de eieren in een steelpan, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Reken vanaf dan 9 min. kooktijd. Giet ze af en laat ze lang schrikken onder koud water.
2
Giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout, voeg de mosterd en de olie toe. Sluit de bokaal en schud goed.
3
Verdeel de gerookte zalm over de borden en voeg de in 4 gesneden artisjokharten toe en ook wat sla. Pel de hardgekookte eieren en snij ze doormidden.
4
Plet de eiwitten en eigelen afzonderlijk fijn met een vork. Verdeel over de borden.
5
Serveer koel en dien de vinaigrette apart op. Werk af met bieslook.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Brunch
Diner
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Dragon mosterd
1 dikke koffielepel

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Ijsbergsla | Verpakt
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Artisjokharten
Delhaize Artisjokharten
210 gr
2
65
Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
2
95
Zalm | Gerookt
Delhaize Zalm | Gerookt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Natuurazijn
Delhaize Natuurazijn
1,5 l
  • little-lione.external.82792960.svg
0
52

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
4
29
Totaal:
€13,20