Recept zoekresultatenMet roquefort gevulde aardappelen en krokante salade met peren
Delhaize logo
  • Met roquefort gevulde aardappelen en krokante salade met peren

Met roquefort gevulde aardappelen en krokante salade met peren

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Met roquefort gevulde aardappelen en krokante salade met peren

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 grote Bintjes (200 à 250 g/stuk)
  • 100 g roquefort
  • 10 cl melk
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 2 Doyenné peren
  • 4 keer een handvol sla
  • 80 g studentenhaver met rozijnen
  • 3,5 eetlepels olijfolie
  • 1 el honing
  • 1/2 kl mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Mosterd | Oude wijze
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2012032300007310000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Gemengde sla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    12,60 €/kg
    €1,89
    F2014101000323500000
  • Paneermeel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    1,13 €/kg
    €0,45
    S2012041300043030000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. bereidings- en baktijd (+ koken van de aardappelen)

    1. Kook de ongeschilde aardappelen gaar op de manier van jouw keuze, maar zorg dat ze nog wat vast zijn. Laat even afkoelen.
    2. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
    3. Snij de aardappelen horizontaal doormidden. Haal het kruim met een aardappelboor uit beide helften, maar zorg dat de schil heel blijft. Doe het kruim in een kom. Voeg de melk en de verkruimelde roquefort toe, prak dan alles met een vork tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Smeer een ovenschaal lichtjes in met olie, leg er de uitgeholde aardappelhelften in en vul ze met de puree. Bestrooi met paneermeel en laat 15 min. in de oven bakken.
    5. Bereid ondertussen de vinaigrette: klop de honing met de azijn, voeg dan de mosterd toe en 2,5 eetlepels olijfolie (voor 4 porties). Kruid met peper en zout en roer goed.
    6. Hak de noten van de studentenhaver grof. Schil en snij de peren in stukjes. Meng alles: sla, peren, studentenhaver en vinaigrette. Serveer met de warme aardappelen.

    Kooktip

    Dit gerecht heeft een prijs van € 1,45 per persoon.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Met roquefort gevulde aardappelen en krokante salade met peren

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Mosterd | Oude wijze
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2012032300007310000
  • Honing | Bloemen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    6,36 €/kg
    €1,59
    S2005090800094310000
  • Gemengde sla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    12,60 €/kg
    €1,89
    F2014101000323500000
  • Paneermeel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    1,13 €/kg
    €0,45
    S2012041300043030000