Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMedaillon van hinde met Luikse siroop
Delhaize logo
  • Medaillon van hinde met Luikse siroop

Medaillon van hinde met Luikse siroop

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Medaillon van hinde met Luikse siroop

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • boter
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 4 hindemedaillons
  • 1 kruidentuiltje
  • 100 g Luikse siroop
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 30 cl rode wijn
  • 2 wortelen
  • 1 koffielepel zwarte peperbollen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Grangousier rood
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010110900210010010
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Luikse siroop
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    6,97 €/kg
    €2,09
    S1994033100092470000
  • Begin met koken

    1. De dag voordien: meng de wijn met de in rondjes gesneden wortelen, de fijngesnipperde sjalotten, het kruidentuiltje en de peper. Leg er het vlees in, dek af en zet in de koelkast. 
    2. Neem de bereiding 30 min. op voorhand uit de koelkast. 
    3. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Smelt de boter en de olie in een braadpan. Bak het vlees bruin op een hoog vuur gedurende 1,5 min. per kant. Verlaag het vuur en laat nog 4 min. aan weerskanten bakken op een zacht vuur. Kruid op het einde met peper en zout. 
    4. Zeef ondertussen de marinade en giet 20 cl in een steelpan. Voeg de Luikse siroop en het bindmiddel toe, breng aan de kook en laat langzaam sudderen. Breng op smaak met peper en zout. 
    5. Leg de medaillons op de borden en nappeer met de saus. Serveer met gegratineerde aardappelschijfjes.

    Kooktip

    Deze bereiding is ook heel geschikt voor everzwijnsteak.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Gluten vrij
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Medaillon van hinde met Luikse siroop

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Grangousier rood
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010110900210010010
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Luikse siroop
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    300 gr
    6,97 €/kg
    €2,09
    S1994033100092470000