Kwartel met ganzenlever teriyaki, witloof met sesamzaad, gekonfijte wortel, gefrituurde ajuinPT45M2 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/hb6/hf5/9173168324638.jpg1/4 rode peperzout 400 g witloof of miniwitloof3 cl vloeibare room2 takjes verse koriander10 g verse gember2 g verse gehakte koriander (voor wortelen)30 g terrine van ganzenlever15 cl Teriyaki-saus1 snuifje suiker60 g spinaziescheuten5 cl sojasaus20 g sjalotten5 g sesamzaadjes20 g boter2 ontbeende kwartels2 cl olijfolie20 cl mirin (Japanse rijstazijn)5 g maiszetmeel2 teentjes knoflook4 jonge wortelen2 jonge uien70 g honing40 g gemixt wit van gevogelte (gemarineerd met cognac)20 g gefrituurde ui30 g ganzenvetFleur de sel1 eigeel
54
Recept zoekresultatenKwartel met ganzenlever teriyaki, witloof met sesamzaad, gekonfijte wortel, gefrituurde ajuin
De helft van de look pletten, de helft van de gember raspen, de sjalot in dunne schijfjes snijden et de pitjes uit de peper halen.
Alles laten sudderen met olijfolie.
Honing, Mirin en sojasaus toevoegen. Aan de kook brengen. Binden met het zetmeel, verdunnen met een beetje water, 5 minuten laten koken en door een zeef halen.
Voor de gevulde kwartels
De vulling maken: de ganzenlever in stukjes snijden. Het gemixte wit van het gevogelte met het eigeel opkloppen.
Zachtjes room toevoegen, kruiden en blokjes ganzenlever aan de vulling toevoegen.
De binnenkant van de kwartels kruiden, ze vullen en opnieuw sluiten, ze op een aluminium schaaltje leggen.
Bovenaan kruiden. Twee lepels Teriyaki-saus toevoegen en bakken in een voorverwarmde oven aan 180°C gedurende 15 minuten en af en toe te besprenkelen.
Voor het gekonfijt witloof
De blaadjes van het witloof verwijderen en gedurende 20 seconden blancheren in kokend water, ze goed laten uitlekken en bruinen in de pan met een beetje ganzenvet.
De sesamzaadjes grillen.
Wanneer de witloofblaadjes goed gebruind zijn, de rest van het ganzenvet, 1/4 van de look, het zout, de peper en de suiker toevoegen.
Bedekken met vetvrij papier en het witloof langzaam gedurende 20 minuten laten konfijten.
Goed laten uitlekken en sesamzaadjes toevoegen.
Voor de jonge wortelen
De jonge wortelen schillen, blancheren met gezouten kokend water, ze laten uitlekken.
De rest van de gember en 1/4 van de look raspen, laten sudderen met een scheutje olijfolie, de wortelen toevoegen.
Kruiden, de wortelen enroberen en afwerken met gehakte koriander.
Afwerking en opmaak
De jonge uien in schijfjes snijden, mengen met de gefrituurde uien. De kwartels, wortels en het witloof opwarmen. De spinazie mooi op de borden leggen.
De kwartels, wortels en het witloof toevoegen. De kwartels met Teriyaki-saus overgieten, ze met een mengeling van gefrituurde uien– jonge uien bestrooien en er enkele blaadjes koriander aan toevoegen.