Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKöttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur
Delhaize logo
  • Köttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur

Köttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Kids
Hoofdgerecht
Köttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 dl runderbouillon
  • veenbessenconfituur
  • aardappelpuree
  • peper
  • zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • 3 eetlepels bloem
  • 300 g varken-kalf gehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 ei
  • 2 kruidnagels
  • 1 koffielepel zwarte peper
  • 1/4 koffielepel muskaatnoot
  • 1 kl gemberpoeder
  • 2 sneden wit brood
  • 300 g rundergehakt

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bosbessen | Wild
    420 gr
    9,26 €/kg
    €3,89
    S2001051000106120000
  • Aardappelpuree | Maxi Pack
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 kg
    4,99 €/kg
    €4,99
    F2009061700227710000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015012100014350000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min

    1. Leg de sneden brood in een diep bord en giet er de melk over. Knijp uit. Hak de ui fijn.
    2. Stamp de kruidnagel in een vijzel tot poeder. Meng de twee soorten gehakt, het brood, de ui, het ei, de 4 kruiden, zout en peper. Vorm balletjes ter grootte van een grote noot.
    3. Bak de gehaktballetjes in een pan met olie. Haal ze uit de pan.
    4. Voeg de bloem toe aan de pan, roerbak tot de bloem lichtjes begint te verkleuren. Voeg de runderbouillon toe en meng goed. Doe er de room bij, laat nog 5 min koken en doe er dan de balletjes weer bij.
    5. Serveer de gehaktballetjes met de puree en de veenbessenconfituur.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Scandinavisch
    Kids
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Köttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bosbessen | Wild
    420 gr
    9,26 €/kg
    €3,89
    S2001051000106120000
  • Aardappelpuree | Maxi Pack
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 kg
    4,99 €/kg
    €4,99
    F2009061700227710000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015012100014350000