Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKabeljauwhaasje, confituur van kerstomaten en sablé van parmezaan
Delhaize logo
  • Kabeljauwhaasje, confituur van kerstomaten en sablé van parmezaan
    A

Kabeljauwhaasje, confituur van kerstomaten en sablé van parmezaan

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Kabeljauwhaasje, confituur van kerstomaten en sablé van parmezaanA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 koffielepels fijne suiker
  • Fleur de sel
  • 500 g kabeljauwhaasjes
  • 500 g kerstomaten
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper van de molen
  • 40 g strooiparmezaan
  • 4 takjes verse basilicum
  • 2 el water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pamesello | Geraspt
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    40 gr
    37,25 €/kg
    €1,49
    F2009032600162900000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    8,17 €/kg
    €2,45
    F2021082500086100000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015030200328500000
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
    Afhaling vanaf 06/02
    F1993091300231900000
  • Begin met koken

    1. Was de kerstomaten en verwijder de steeltjes als er zijn. Leg ze in een kookpan met olijfolie, water, fijne suiker, zout en peper. Laat gedurende 15 min. sudderen op laag vuur, terwijl je af en toe roert, totdat je een soort van moes bekomt.
    2. Verhit ondertussen een antiaanbakpan zonder vetstof. Strooi er als ze heet is de kaas in en verhit verder. Meng regelmatig totdat de kaas lichtjes roodbruin kleurt. Giet vervolgens in een kommetje en laat afkoelen.
    3. Maak de kabeljauw schoon door het vel te verwijderen. Doe er zout en peper op en pers de limoen uit. Laat afhankelijk van de dikte van het haasje ongeveer 3 minuten garen in de microgolfoven.
    4. Schik in een diep bord, te beginnen met een pollepel kerstomaten met hun sap, leg daarop een stuk vis, pers er wat limoen over uit, bestrooi met de kaas Werk af met blaadjes basilicum en dien meteen op.

    Kooktip

    Om je budget te sparen, kan je de kabeljauw vervangen door claresse of wijting.

    Dit eiwitrijke en vetarme gerecht, dat vooral weinig verzadigde vetzuren bevat, verschaft je een krachtige antioxidans, lycopeen, het rode pigment van tomaat, dat bijzonder goed wordt opgenomen in dit gerecht.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 325; energie (kCal): 77; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 242,7
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kabeljauwhaasje, confituur van kerstomaten en sablé van parmezaan
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pamesello | Geraspt
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    40 gr
    37,25 €/kg
    €1,49
    F2009032600162900000
  • Limoenen 4st | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    8,17 €/kg
    €2,45
    F2021082500086100000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015030200328500000
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
    Afhaling vanaf 06/02
    F1993091300231900000