Hoorntjes met clementinecrème, meringue en popcorn
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 eieren
- 2 clementines
- 2 clementines (het sap)
- 1/2 citroen (het sap)
- 1 limoen (het sap)
- 4 ijshoorntjes
- 50 g suiker
- 1/2 dl vloeibare rietsuiker
- 100 g zoete popcorn microwave
- 4 bolletjes mandarijnsorbet
- 4 witte meringues
- 10 basilicumblaadjes
- 50 g boter
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
S2010012600253250000
F2020032300055460000
F2019112100046960000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min
- Zet een pannetje op een zacht vuurtje met het sap van de clementines en de citroen, de suiker en de boter en warm op.
- Klop de eieren los, voeg ze bij het citrusmengsel en breng aan de kook. Draai het vuur iets zachter en laat doorkoken tot er een binding ontstaat en je een crèmeachtige structuur krijgt. Klop voortdurend om te voorkomen dat de crème aanbrandt.
- Giet de crème in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
- Ondertussen laat je de popcorn poffen in de microgolfoven volgens de instructies op de verpakking.
- Meet de vloeibare rietsuiker af en mix er de basilicum en het limoensap onder.
- Pel de clementines.
- Schep bolletjes mandarijnsorbet in de hoorntjes en leg ze op de borden. Lepel er wat van de citroen-clementinecrème op en breek er de meringues en wat popcorn over. Werk af met enkele partjes clementine en enkele druppels basilicumsiroop. Om duimen en vingers bij af te likken!
Kooktip
De rest van de popcorn eet je ‘s avonds lekker verder op.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Lente,Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2010083100116000000
S2010012600253250000
F2020032300055460000
F2019112100046960000
Laad nog 2 producten