Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Recept zoekresultatenGroente- en linzensoep
Delhaize logo
  • Groente- en linzensoep
    B

Groente- en linzensoep

Groente- en linzensoepB
Moeilijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g verse spinazie
  • 5 e.l. olijfolie
  • 5 dl water
  • 1/4 kl sambal oelek
  • 3 el gemalen kurkuma
  • 1 kl komijnzaad
  • 30 g grote kokosschilfers
  • 2 kl korianderzaad
  • 30 g koriander
  • 2 el bruine suiker
  • 4 dl kokosmelk
  • 5 cm gember
  • 250 g gepelde tomatenblokjes
  • 100 g kerstomaatjes
  • 200 g linzen
  • zout
  • 2 wortelen
  • 1 rood pepertje
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 1 aubergine
  • 200 g verse spinazie
  • 5 e.l. olijfolie
  • 5 dl water
  • 1/4 kl sambal oelek
  • 3 el gemalen kurkuma
  • 1 kl komijnzaad
  • 30 g grote kokosschilfers
  • 2 kl korianderzaad
  • 30 g koriander
  • 2 el bruine suiker
  • 4 dl kokosmelk
  • 5 cm gember
  • 250 g gepelde tomatenblokjes
  • 100 g kerstomaatjes
  • 200 g linzen

Begin met koken

: 20 min + 40 min kooktijd
1
Pers het sap uit de gember en de citroen.
2
Maal het koriander- en komijnzaad grof en rooster het zonder vetstof in een gietijzeren pot. Van zodra het aroma vrijkomt, voeg je de grofgesneden rode ui toe samen met 2 à 3 el olijfolie. Laat enkele minuten fruiten. Voeg nadien de gemalen kurkuma, de tomatenblokjes, de kokosmelk, de suiker, het gember- en het citroensap toe. Laat 40 min sudderen op een zacht vuurtje. Voeg eventueel sambal oelek toe.
3
Spoel de groenten. Hak de wortelen en de aubergine in grove stukken, halveer de kerstomaten, snijd het rode pepertje in ringen en laat de spinaziebladeren in hun geheel.
4
Rooster de wortelen en de aubergine beetgaar in de oven.
5
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. Van zodra de linzen gaar zijn, voeg je 2 el olijfolie, het fijngesnipperde rode pepertje en de korianderblaadjes toe.
6
Voeg de gegrilde groenten, de spinaziebladen, de linzen en 5 dl water toe aan het mengsel in de gietijzeren pot. Kruid bij met zout.
7
Garneer de soep met halve kerstomaatjes, koriander en kokosschilfers. Dien op met partjes limoen.
1
Pers het sap uit de gember en de citroen.
2
Maal het koriander- en komijnzaad grof en rooster het zonder vetstof in een gietijzeren pot. Van zodra het aroma vrijkomt, voeg je de grofgesneden rode ui toe samen met 2 à 3 el olijfolie. Laat enkele minuten fruiten. Voeg nadien de gemalen kurkuma, de tomatenblokjes, de kokosmelk, de suiker, het gember- en het citroensap toe. Laat 40 min sudderen op een zacht vuurtje. Voeg eventueel sambal oelek toe.
3
Spoel de groenten. Hak de wortelen en de aubergine in grove stukken, halveer de kerstomaten, snijd het rode pepertje in ringen en laat de spinaziebladeren in hun geheel.
4
Rooster de wortelen en de aubergine beetgaar in de oven.
5
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. Van zodra de linzen gaar zijn, voeg je 2 el olijfolie, het fijngesnipperde rode pepertje en de korianderblaadjes toe.
6
Voeg de gegrilde groenten, de spinaziebladen, de linzen en 5 dl water toe aan het mengsel in de gietijzeren pot. Kruid bij met zout.
7
Garneer de soep met halve kerstomaatjes, koriander en kokosschilfers. Dien op met partjes limoen.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 368; energie (kCal): 89; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 550,11
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 368; energie (kCal): 89; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 550,11
Vegan
Diner
Voorgerecht