Gesauteerde vegetarische rundsreepjes, rodewijnsaus, shiitakes en uiencompotePT45M2 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/hd1/h6b/9173399011358.jpg1 eetlepel olijfolie (voor de rodewijnsaus)2 laurierbladeren (voor de rodewijnsaus)peterselietakjes (voor de rodewijnsaus)enkele blaadjes little gem slatakjes tijm (voor de rodewijnsaus)1/2 l groentebouillon (voor de rodewijnsaus)1/2 l rode wijn (voor de rodewijnsaus)1 dl cognac (voor de rodewijnsaus)1/2 dl rodewijnazijn (voor de rodewijnsaus)1 wortel (voor de rodewijnsaus)1 ui (voor de rodewijnsaus)1 selderstengel (voor de rodewijnsaus)160 g vegetarische rundsreepjes1/2 teentje geplette look (voor de rodewijnsaus)zoutpeper3 eetlepels olijfolie3 dl room1 slahart little gem1 klein bakje shiitakes1 bussel lente-uitjes1 kruidentuiltje2 teentjes knoflook300 g gesnipperde uien
00
Recept zoekresultatenGesauteerde vegetarische rundsreepjes, rodewijnsaus, shiitakes en uiencompote
Fruit de fijngesnipperde uien en teentjes knoflook en het kruidentuiltje in 2 eetlepels olijfolie. Voeg er de room bij en laat inkoken. Mix alles fijn tot een gladde moes.
Snijd de lente-uitjes in stukken. Snijd de shiitakes in 4 en bak ze aan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg er eerst de rundsreepjes en dan de uien bij. Bak alles kort op een hoog vuur en voeg zout en peper toe.
SAUS: Warm de olie op en bak er de fijngesneden groenten in, voeg er tijm, laurier en de peterselietakjes bij. Blus met de rodewijnazijn en laat inkoken. Voeg de cognac toe en laat opnieuw inkoken. Doe de rode wijn erbij en laat half inkoken. Voeg de bouillon toe en laat twee uur op een zacht vuurtje staan. Filter de saus en laat eventueel nog verder inkoken. Serveer de rundsreepjes met de uiencompote, de rodewijnsaus en enkele blaadjes ijsbergsla.