Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGemarineerd zalmhaasje op Moskouse wijze
Delhaize logo
  • Gemarineerd zalmhaasje op Moskouse wijze

Gemarineerd zalmhaasje op Moskouse wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Romantisch diner
Voorgerecht
Gemarineerd zalmhaasje op Moskouse wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • krullen grana padano
  • zwarte peper van de molen
  • 25 cl zure room
  • zout
  • 8 cl wodka
  • 500 g verse zalm zonder vel of graten
  • 1,5 koffielepels tabasco
  • 2,5 koffielepels roze peperkorrels
  • 2,5 koffielepels mierikswortel
  • bieslook voor de afwerking
  • 2 groene appelen (Granny Smith)
  • 1 gehakte sjalot
  • 4 fijngehakte takjes dille
  • 1,5 koffielepels fijn zout
  • dillegroen
  • citroensap
  • 1 citroen in dunne schijfjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Room | Zuur | Isigny
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    10,95 €/l
    €2,19
    F2009100100129100000
  • Vodka
    70 cl
    26,50 €/l
    €18,55
    S2009121700261420000
  • Zalm | Haasje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-34,49€/kg
    +/-€8,62
    F1990031300249200000
  • Begin met koken

    1. Meng het halve bosje fijngeknipte dille in een diepe schotel met de wodka, de tabasco, het fijne zout en de zwarte peper.
    2. Leg er het zalmhaasje in. Dek de schotel af met plastic vershoudfolie en laat het zalmhaasje 3 uur koel marineren, waarbij je het meermaals omdraait.
    3. Meng de zure room met de mierikswortel, de sjalotten, ½ van de roze peper bolletjes en een mespuntje zout. Zet in de koelkast. Laat het zalmhaasje op het ogenblik van het opdienen uitlekken en snij het in schijven van 0,5 cm.
    4. Spoel de appelen af, verwijder het klokhuis en snij ze in heel fijne schijfjes. Besprenkel ze met citroensap. Schik de appelschijfjes op de ijsgekoelde borden en vervolgens de plakjes zalm. Garneer het geheel met mierikswortelroom. Versier met takjes dille en bieslook, resterende roze peper bolletjes, citroenschijfjes en krullen grana padano.

    Kooktip

    Bereid de mierikswortelroom vooraf, maar laat de zalm niet langer marineren dan aangegeven. Dat zou immers afbreuk kunnen doen aan de smaak van het zalmhaasje.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Romantisch diner
    Diner
    Voorgerecht
    • Gemarineerd zalmhaasje op Moskouse wijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Room | Zuur | Isigny
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    10,95 €/l
    €2,19
    F2009100100129100000
  • Vodka
    70 cl
    26,50 €/l
    €18,55
    S2009121700261420000
  • Zalm | Haasje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-34,49€/kg
    +/-€8,62
    F1990031300249200000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden