Terugroeping product:«La Fermière liégeois » vermoedelijk ontwikkeling van melkzuurbacteriën die een organoleptisch defect veroorzaken.Meer info >

Recept zoekresultatenGelakte kip met koriander
Recept zoekresultatenGelakte kip met koriander
Delhaize logo
  • Gelakte kip met koriander
    Nutri-Score A

Gelakte kip met koriander

Gelakte kip met korianderA
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 kg scharrelkip van +/- 1,5 kg
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g gember
  • 50 g koriander
  • 2 staafjes citroengras
  • peper
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 1 kg scharrelkip van +/- 1,5 kg
  • 1 el honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g gember
  • 50 g koriander
  • 2 staafjes citroengras
  • peper
  • 1 blokje gevogeltebouillon

Begin met koken

: Voorbereiding + kooktijd: 130 min
1
Snijd de kip in stukjes, laat de kipfilets op de karkas. Snijd de onderkant van het karkas en leg die opzij.
2
Bereid een bouillon met het bouillonblokje, wortel, ui en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
3
Voeg de kippenbil en -vleugels aan de bouillon toe.
4
Verwijder de vleugels na 10 min, laat de kippenbillen koken voor minstens 1u. Hou de vleugels warm.
5
Maal de beenderen van het karkas, en bruin ze in een pot. Vul de pot dan helemaal op met de bouillon en laat die reduceren tot 1/3.
6
Bereid de filets, breng op smaak met zout en peper, voeg de gehakte koriander en gemalen citroengras toe. Leg de stukjes in een schotel, sluit hermetisch af en kook zachtjes gedurende 1 u in en voorverwarmde oven van 85 °C.
7
Snijd de gember en citroengras fijn.
8
Karameliseer de honing in een pot, blus met sojasaus en giet de gereduceerde bouillon erbij.
9
Wanneer de filets goed doorbakken zijn, lakkeer ze met de gereduceerde bouillon van honing. Doe hetzelfde voor de vleugels.
10
Ontbeen de gekookte billen. Breng op smaak met zout, peper, koriander en gehakte gember.
11
Dresseer de borden.
12
Dresser les assiettes.
1
Snijd de kip in stukjes, laat de kipfilets op de karkas. Snijd de onderkant van het karkas en leg die opzij.
2
Bereid een bouillon met het bouillonblokje, wortel, ui en knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
3
Voeg de kippenbil en -vleugels aan de bouillon toe.
4
Verwijder de vleugels na 10 min, laat de kippenbillen koken voor minstens 1u. Hou de vleugels warm.
5
Maal de beenderen van het karkas, en bruin ze in een pot. Vul de pot dan helemaal op met de bouillon en laat die reduceren tot 1/3.
6
Bereid de filets, breng op smaak met zout en peper, voeg de gehakte koriander en gemalen citroengras toe. Leg de stukjes in een schotel, sluit hermetisch af en kook zachtjes gedurende 1 u in en voorverwarmde oven van 85 °C.
7
Snijd de gember en citroengras fijn.
8
Karameliseer de honing in een pot, blus met sojasaus en giet de gereduceerde bouillon erbij.
9
Wanneer de filets goed doorbakken zijn, lakkeer ze met de gereduceerde bouillon van honing. Doe hetzelfde voor de vleugels.
10
Ontbeen de gekookte billen. Breng op smaak met zout, peper, koriander en gehakte gember.
11
Dresseer de borden.
12
Dresser les assiettes.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 400; energie (kCal): 95; vetten (g): 0,9; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 2,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 18,2; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 257,92
Aziatisch
Gluten vrij
Eindejaar,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gerookte kip
Delhaize Gerookte kip
+/- 1,3 kg
+/-€
10
13
Honing | Oranjebloesem
Delhaize Honing | Oranjebloesem
250 gr
3
89
Sauce | Soja | Dark
Delhaize Sauce | Soja | Dark
20 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Wortelen
Delhaize Wortelen
1 kg
1
59
Gele uien | Verpakt | Bio
Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
1 kg
Bio
    2
    29
    Gember | Bio
    Delhaize Gember | Bio
    150 gr
    Bio
      1
      89
      Koriander | Verpakt
      Delhaize Koriander | Verpakt
      20 gr
      1
      55
      Citroengras | Verpakt
      Delhaize Citroengras | Verpakt
      75 gr
      2
      29
      Fond | Gevogelte
      Delhaize Fond | Gevogelte
      19 cl
      1
      39

      Reeds in je keuken

      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      85 gr
      Bio
        4
        25
        Totaal:
        +/-€26,21