OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenGehakt parmentier en witloofsalade met geitenkaas
Recept zoekresultatenGehakt parmentier en witloofsalade met geitenkaas
Delhaize logo
  • Gehakt parmentier en witloofsalade met geitenkaas

Gehakt parmentier en witloofsalade met geitenkaas

door Seppe Nobels
Gehakt parmentier en witloofsalade met geitenkaas
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g varkensgehakt
  • 4 eierdooiers
  • 1 grote sjalot
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 50 g van een blok Oud Brugge
  • 5 cl melk
  • 30 g boter
  • 3 el panko (of paneermeel)
  • 4 kruidnagels
  • peper en zout
  • 6 witloven
  • 1 biocitroen
  • 3 el amandelschaafsel
  • 1 "Sainte Maure" geitenkaas (200 g)
  • 2 el olijfolie
  • 400 g varkensgehakt
  • 4 eierdooiers
  • 1 grote sjalot
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 50 g van een blok Oud Brugge
  • 5 cl melk
  • 30 g boter
  • 3 el panko (of paneermeel)
  • 4 kruidnagels
  • peper en zout
  • 6 witloven
  • 1 biocitroen
  • 3 el amandelschaafsel
  • 1 "Sainte Maure" geitenkaas (200 g)
  • 2 el olijfolie

Begin met koken

45 min.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze 15 tot 20 minuten in kokend gezouten water waaraan je de kruidnagel hebt toegevoegd.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt, 2 eierdooiers, peper en zout. Bak de boter in een pan tot hij een nootachtige tint krijgt. Voeg het vlees toe, breek de massa regelmatig en bak het tot het goudbruin is. Zet de bereiding in een puntzeef, en druk goed aan om een maximum aan vet te verwijderen. Verdeel het in een ovenschaal en bedek het vlees met de in ringen gesneden sjalot.
3
Giet de aardappelen af (verwijder de kruidnagels) en pureer ze met de melk, 2 eierdooiers, peper en zout. Verdeel deze puree over het vlees en bestrooi het met panko (of paneermeel) en geraspte kaas. Bak 15 minuten in de oven.
4
Bak ondertussen de amandelschilfers bruin op laag vuur in een pan.
5
Haal de harde bodem uit de witloof en snijd ze in 4. Leg ze in een grote schaal. Meng de olijfolie met de fijngeraspte schil (2 eetlepels) en het sap van de citroen, peper en zout. Giet deze vinaigrette over de witloof en voeg de grof verkruimelde geitenkaas toe.
6
Bestrooi de sla met de geroosterde amandelen en dien het op met het gehakt.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze 15 tot 20 minuten in kokend gezouten water waaraan je de kruidnagel hebt toegevoegd.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het gehakt, 2 eierdooiers, peper en zout. Bak de boter in een pan tot hij een nootachtige tint krijgt. Voeg het vlees toe, breek de massa regelmatig en bak het tot het goudbruin is. Zet de bereiding in een puntzeef, en druk goed aan om een maximum aan vet te verwijderen. Verdeel het in een ovenschaal en bedek het vlees met de in ringen gesneden sjalot.
3
Giet de aardappelen af (verwijder de kruidnagels) en pureer ze met de melk, 2 eierdooiers, peper en zout. Verdeel deze puree over het vlees en bestrooi het met panko (of paneermeel) en geraspte kaas. Bak 15 minuten in de oven.
4
Bak ondertussen de amandelschilfers bruin op laag vuur in een pan.
5
Haal de harde bodem uit de witloof en snijd ze in 4. Leg ze in een grote schaal. Meng de olijfolie met de fijngeraspte schil (2 eetlepels) en het sap van de citroen, peper en zout. Giet deze vinaigrette over de witloof en voeg de grof verkruimelde geitenkaas toe.
6
Bestrooi de sla met de geroosterde amandelen en dien het op met het gehakt.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Witloof | Hydrocultuur
650 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gehakt | Kalfs
Delhaize Gehakt | Kalfs
2 × +/- 279 gr
+/-€
4
88
Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
05
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
79
Oud | Brugge | Kaasbl
Brugge Oud | Brugge | Kaasbl
125 gr
4
29
Melk | 0% V.G.
Campina Melk | 0% V.G.
6 x 1 l
11
65
Boter | Zacht | Ardens
Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
250 gr
3
95
Panko | Broodkruimels
Lobo Panko | Broodkruimels
200 gr
2
69
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
5
89
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Amandelen | Geschaafd
Delhaize Amandelen | Geschaafd
200 gr
4
49
Geit | Buche St Maure
Delhaize Geit | Buche St Maure
2 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
4
29
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Totaal:
+/-€52,84