Recept zoekresultatenGambasoep met curry en paksoi
Recept zoekresultatenGambasoep met curry en paksoi
Delhaize logo

Gambasoep met curry en paksoi

Gambasoep met curry en paksoi
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 400 g hele diepvriesgarnalen
  • 40 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 wortel
  • 1 dl ouzo
  • 3,8 dl schaaldierenfond (potten)
  • 2 dl water
  • 2 takjes tijm
  • 2 kl Thai Mix’-kruiden Santa Maria
  • cayennepeper
  • 1 dl room
  • 2 el olijfolie
  • 3 kleine Shanghai paksoi
  • 2 tomaten
  • platte peterselie
  • 400 g hele diepvriesgarnalen
  • 40 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 wortel
  • 1 dl ouzo
  • 3,8 dl schaaldierenfond (potten)
  • 2 dl water
  • 2 takjes tijm
  • 2 kl Thai Mix’-kruiden Santa Maria
  • cayennepeper
  • 1 dl room
  • 2 el olijfolie
  • 3 kleine Shanghai paksoi
  • 2 tomaten

Begin met koken

: 25 min. + 20 min. kooktijd
  1. 1
    Pel de hele garnalen, zonder ze te ontdooien. Fruit de schalen en de koppen 5 min. op een hoog vuur, met boter, geperst knoflook, gehakte sjalotten en wortel in schijfjes. Voeg ouzo toe en laat 1 min. inkoken.
  2. 2
    Voeg de potten schaaldierenfond, water, takjes tijm, ‘Thai Mix’-kruiden en cayennepeper toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Mix en giet door een puntzeef.
  3. 3
    Voeg boter en room toe. Stoof de gamba’s in olijfolie. Bestrooi ze met ‘Thai Mix’ en cayennepeper. Snijd de kleine paksoi in 4 en blancheer ze 2 min. in gezouten kokend water.
  4. 4
    Giet ze af en verdeel ze over de borden. Voeg de gamba’s en de soep toe. Werk af met in blokjes gesneden tomaten en bladpeterselie. Dien op met brood.
  1. 1
    Pel de hele garnalen, zonder ze te ontdooien. Fruit de schalen en de koppen 5 min. op een hoog vuur, met boter, geperst knoflook, gehakte sjalotten en wortel in schijfjes. Voeg ouzo toe en laat 1 min. inkoken.
  2. 2
    Voeg de potten schaaldierenfond, water, takjes tijm, ‘Thai Mix’-kruiden en cayennepeper toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Mix en giet door een puntzeef.
  3. 3
    Voeg boter en room toe. Stoof de gamba’s in olijfolie. Bestrooi ze met ‘Thai Mix’ en cayennepeper. Snijd de kleine paksoi in 4 en blancheer ze 2 min. in gezouten kokend water.
  4. 4
    Giet ze af en verdeel ze over de borden. Voeg de gamba’s en de soep toe. Werk af met in blokjes gesneden tomaten en bladpeterselie. Dien op met brood.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Ouzo
    1 dl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Thaise kruiden
    2 kl

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • 365 Roze garnalen | Gepeld
    2 × 200 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    4
    99
  • Fleur De Sel Boter | Gezouten
    250 gr
    -20%
    3
    35
    €4,19
  • Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    05
  • Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2
    19
  • Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    12 x 10 gr
    3
    09
  • Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
  • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    09
  • Delhaize Paksoi
    1 st
    1
    79
  • Delhaize Tomaat | Yoom
    2 × 250 gr
    3
    19
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
  • Contrex Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    -33.33% voor 3
    4
    95
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49

Totaal:

€32,44