Frangipanetaartje met abrikozenPT45M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h42/h54/9173502885918.jpg50 g zachte boter100 g griessuiker2 eieren2 el amandelschilfers1 pakje van 6 vierkante bladerdeegplakjes100 g amandelpoeder9 abrikozen
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit.
Doe de zachte boter en de griessuiker in een kom. Meng met de garde, voeg de eieren toe en de gemalen amandelen. Meng tot een gladde room. Zet de kom in de koelkast.
Halveer de abrikozen, verwijder de pit en snij elke helft in twee.
Vouw de kanten van de bladerdeegplakjes om zodat er zich rondom een boordje vormt. Leg ze, met het bakpapier van de verpakking, op de ovenplaat. Verdeel de amandelroom over de vierkante taartjes, leg er de kwartjes abrikozen op en bestrooi met geschaafde amandelen.
Bak de taartjes in 25 min. goudbruin in de oven.
Serveer lauw of koud.
Kooktip
Dit recept is ook heel lekker met pruimen of kersen.