Recept zoekresultatenFilet van haas met verse druiven
Delhaize logo
  • Filet van haas met verse druiven
    A

Filet van haas met verse druiven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Filet van haas met verse druivenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 noot boter
  • 1 afgestreken eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 650 g hazenfilets
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 300 g mulhouse uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 cl rode wijn
  • 300 g rode druiven zonder pitten
  • 19 cl wildfond

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Druiven | Rode | Pitloos
    500 gr
    4,70 €/kg
    €2,35
    F2016111000336720000
  • Grangousier rood
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010110900210010010
  • Zilveruitje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    3,31 €/kg
    €1,49
    S2016070703658450000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Begin met koken

    1. Pel de uitjes.
    2. Smelt de boter met de olie in een kleine sauteerpan, bak de filets snel aan beide kanten bruin, kruid met peper en zout, neem uit de pan en hou warm.
    3. Fruit de uitjes in dezelfde pan tot ze bruingebakken zijn, voeg dan de wijn toe, de wildfond en het kruidentuiltje. Breng aan de kook, dek af en laat 15 min. op een zacht vuur sudderen. Voeg het bindmiddel toe en laat nog 15 min. onafgedekt zacht koken.
    4. Voeg dan de afgeriste druiven toe, de azijn en de hazenfilets. Laat nog 5 min. sudderen, breng op smaak met peper en zout en dien meteen op.
    5. Serveer met een stoemp met spruitjes.

    Tip:
    Om de uitjes gemakkelijk te kunnen pellen, dompel je ze 30 sec. in kokend water.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 343; energie (kCal): 82; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 350,14
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Zomer,Herfst
    Hoofdgerecht
    • Filet van haas met verse druiven
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Druiven | Rode | Pitloos
    500 gr
    4,70 €/kg
    €2,35
    F2016111000336720000
  • Grangousier rood
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2010110900210010010
  • Zilveruitje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    450 gr
    3,31 €/kg
    €1,49
    S2016070703658450000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000