Recept zoekresultatenFilet pur met karnemelkpuree, jonge groentjes en truffelsnippers
Delhaize logo
  • Filet pur met karnemelkpuree, jonge groentjes en truffelsnippers

Filet pur met karnemelkpuree, jonge groentjes en truffelsnippers

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Filet pur met karnemelkpuree, jonge groentjes en truffelsnippers

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 stukken filet pur van ong. 230 g per stuk
  • 1,3 kg bloemaardappelen
  • 4 jonge wortelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 4 kropjes mini-witloof
  • 4 groene mini-asperges
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 dl bruine fond
  • 3 dl karnemelk
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 koffielepel truffelschilfers
  • 80 g boter
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fond | Wild
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015070800378280000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Bloemkool | Verpakt | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    3,59 €/st
    €3,59
    F1991062800394700000
  • Wortelen | Fijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2013111900302710000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Draai ze door een passe-vite en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    2. Voeg er nog de helft van de boter (gesmolten) en de karnemelk aan toe.
    3. Meng de puree tot hij mooi glad en smeuïg is.
    4. Schil de wortelen en verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer de groene asperges, de wortelen en de bloemkool.
    5. Stoof het witloof gaar onder een deksel met de helft van de resterende boter op een laag vuur.
    6. Voeg er net voor het witloof gaar is, de geblancheerde groenten aan toe en kruid alle groenten met peper en zout.
    7. Bak de stukken filet pur in een grillpan volgens de gewenste baktijd.
    8. Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Stoof aan in wat boter en bevochtig met de bruine fond en de gembersiroop. Laat voor de helft inkoken.
    9. Serveer de filet pur met de puree, de groenten en de saus en werk af met truffelsnippers.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Filet pur met karnemelkpuree, jonge groentjes en truffelsnippers

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fond | Wild
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015070800378280000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Bloemkool | Verpakt | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    3,59 €/st
    €3,59
    F1991062800394700000
  • Wortelen | Fijn
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2013111900302710000