Terugroeping product:" Schär MIX IT RUSTICO 1kg" sporen van tropaanalkaloïdenMeer info >

Terugroeping product:"Dobbels vlees" verpakkingsprobleem voor 7 referenties.Meer info >

Recept zoekresultatenChocolade-eclairs met grand cru pure chocolade
Recept zoekresultatenChocolade-eclairs met grand cru pure chocolade
Delhaize logo
D

Chocolade-eclairs met grand cru pure chocolade

Chocolade-eclairs met grand cru pure chocoladeD
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 20 g kristalsuiker
  • 20 cl room
  • 6 eclairs (zie recept voor eclairs)
  • 12 cl melk
  • 1 eierdooier
  • 50 g pure chocolade Ouganda 80% cacao Delhaize taste of Inspirations
  • 1 el zetmeel
  • 10 g boter
  • 40 g pure patisseriechocolade
  • 1 el water
  • 10 g bloemsuiker
  • 20 g kristalsuiker
  • 20 cl room
  • 6 eclairs (zie recept voor eclairs)
  • 12 cl melk
  • 1 eierdooier
  • 50 g pure chocolade Ouganda 80% cacao Delhaize taste of Inspirations
  • 1 el zetmeel
  • 10 g boter
  • 40 g pure patisseriechocolade
  • 1 el water
  • 10 g bloemsuiker

Begin met koken

: 20 min
1
Klop de eierdooier en de suiker in een slakom tot het mengsel begint te schuimen. Voeg het zetmeel toe en meng.
2
Warm de melk en de room voorzichtig op in een pot. Wanneer het mengsel warm is, giet je het in de slakom. Roer hevig. Giet alles in de pot en laat op een zacht vuurtje warm worden. Blijf roeren tot het dik wordt. Haal van het vuur en voeg de in stukjes gebroken patisseriechocolade toe. Laat 1 min rusten, meng dan tot je een homogeen mengsel krijgt. Giet in een schotel en dek af met huishoudfolie. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
3
Giet de chocoladecrème in een spuitzak met een fijne en rechte spuitmond. Maak achteraan in elke eclair twee gaatjes en vul ze tot ze lichtjes opzwellen.
4
Maak het glazuur en laat de pure chocolade en de boter au bain-marie smelten. Meng de bloemsuiker en het water in een kom. Wanneer de chocolade gesmolten is, maak je hem glad en voeg je het mengsel van suiker en water toe. Roer.
5
Dompel elke eclair in het glazuur en maak glad met je vinger. Laat rusten terwijl het glazuur hard wordt.
1
Klop de eierdooier en de suiker in een slakom tot het mengsel begint te schuimen. Voeg het zetmeel toe en meng.
2
Warm de melk en de room voorzichtig op in een pot. Wanneer het mengsel warm is, giet je het in de slakom. Roer hevig. Giet alles in de pot en laat op een zacht vuurtje warm worden. Blijf roeren tot het dik wordt. Haal van het vuur en voeg de in stukjes gebroken patisseriechocolade toe. Laat 1 min rusten, meng dan tot je een homogeen mengsel krijgt. Giet in een schotel en dek af met huishoudfolie. Laat afkoelen en zet in de koelkast tot je het gaat gebruiken.
3
Giet de chocoladecrème in een spuitzak met een fijne en rechte spuitmond. Maak achteraan in elke eclair twee gaatjes en vul ze tot ze lichtjes opzwellen.
4
Maak het glazuur en laat de pure chocolade en de boter au bain-marie smelten. Meng de bloemsuiker en het water in een kom. Wanneer de chocolade gesmolten is, maak je hem glad en voeg je het mengsel van suiker en water toe. Roer.
5
Dompel elke eclair in het glazuur en maak glad met je vinger. Laat rusten terwijl het glazuur hard wordt.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1052; energie (kCal): 253; vetten (g): 15,7; verzadigde vetten (g): 8,9; koolhydraten (g): 23,5; suikers (g): 17; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 485,76
Vegetarisch
Brunch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65
Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
22,5 cl
3
39
Mini-eclairs
Delhaize Mini-eclairs
12 st
  • frozen.external.af58c8a6.svg
3
69
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
    Chocolade | Melk | Matinettes
    Jacques Chocolade | Melk | Matinettes
    128 gr
    2
    59
    Bindmiddel | Maiszetmeel, voor uw sauzen en gebak | 400 g
    Maizena Bindmiddel | Maiszetmeel, voor uw sauzen en gebak | 400 g
    400 gr
    2
    69
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Spa Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1 l
    2de tegen -50%
    4
    45
    Bloemsuikermolen
    Tienen-Tirlemont Bloemsuikermolen
    250 gr
    1
    75

    Reeds in je keuken

    Karneboter
    Delhaize Karneboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    25
    Totaal:
    €24,15

    Deze recepten kan je ook leuk vinden