Recept zoekresultatenChili con carne de cerdo
Delhaize logo
A

Chili con carne de cerdo

Chili con carne de cerdoA
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 450 g Bio varkensgehakt
  • 250 g rode bonen Delhaize
  • 500 g biowortelen
  • 3 paprika's (kleur naar keuze)
  • 4 uien
  • 3 blikken gepelde tomatenblokjes (3 x 400 g)
  • 2 sinaasappelen
  • 1/2 biocitroen
  • 200 g natuuryoghurt
  • 6 l water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bussel koriander
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes oregano
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 el komijnpoeder
  • 2 el paprikapoeder
  • cayennepeper
  • peper
  • 7 e.l. olijfolie
  • 450 g Bio varkensgehakt
  • 250 g rode bonen Delhaize
  • 500 g biowortelen
  • 3 paprika's (kleur naar keuze)
  • 4 uien
  • 3 blikken gepelde tomatenblokjes (3 x 400 g)
  • 2 sinaasappelen
  • 1/2 biocitroen
  • 200 g natuuryoghurt
  • 6 l water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bussel koriander
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes oregano
  • 2 takjes rozemarijn

Begin met koken

: 1,30 u + 12 u weektijd
1
Laat de bonen 1 dag op voorhand in koud water weken.
2
Giet ze de volgende dag af en breng ze aan de kook met water en de geperste citroen (sap + vrucht). Laat 1.10 u op een zacht vuurtje sudderen.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in reepjes en fruit ze met het gehakt, in een stoofpan met 2 el olijfolie. Voeg de geperste teentjes knoflook toe, samen met de tijm, de oregano, de rozemarijn, de komijn, het paprikapoeder en cayennepeper naar eigen smaak. Voeg de tomaten toe zodra de rest goed gebakken is en breng aan de kook. Laat gedurende 15 min zachtjes sudderen. Voeg de uitgelekte bonen toe en laat nog 15 min sudderen. Breng verder op smaak.
4
Snijd intussen de wortelen in lange plakjes. Ontpit de paprika’s en snijd ze in reepjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de wortelplakjes en de paprikareepjes over. Meng alles met 4 el olijfolie, kruid met peper en zout en schuif 20 min in de oven.
5
Schil de appelsienen à vif en snijd ze in plakjes. Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout.
6
Serveer de chili met de groenten. Werk af met appelsienplakjes en koriander. Geef er de yoghurtsaus bij.
1
Laat de bonen 1 dag op voorhand in koud water weken.
2
Giet ze de volgende dag af en breng ze aan de kook met water en de geperste citroen (sap + vrucht). Laat 1.10 u op een zacht vuurtje sudderen.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de uien in reepjes en fruit ze met het gehakt, in een stoofpan met 2 el olijfolie. Voeg de geperste teentjes knoflook toe, samen met de tijm, de oregano, de rozemarijn, de komijn, het paprikapoeder en cayennepeper naar eigen smaak. Voeg de tomaten toe zodra de rest goed gebakken is en breng aan de kook. Laat gedurende 15 min zachtjes sudderen. Voeg de uitgelekte bonen toe en laat nog 15 min sudderen. Breng verder op smaak.
4
Snijd intussen de wortelen in lange plakjes. Ontpit de paprika’s en snijd ze in reepjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de wortelplakjes en de paprikareepjes over. Meng alles met 4 el olijfolie, kruid met peper en zout en schuif 20 min in de oven.
5
Schil de appelsienen à vif en snijd ze in plakjes. Meng de yoghurt met 1 el olijfolie, peper en zout.
6
Serveer de chili met de groenten. Werk af met appelsienplakjes en koriander. Geef er de yoghurtsaus bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 380; energie (kCal): 91; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 3,9; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 824
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 380; energie (kCal): 91; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 3,9; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 824
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Gehakt | Hoevevarken | Ardens
+/- 350 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rode kidneybonen
Bonduelle Rode kidneybonen
250 gr
2
29
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99
Paprika | Snack
Delhaize Paprika | Snack
3 × 175 gr
3 voor €5
2
49
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Eetsinaasappels 4 stuks | Bio
    Delhaize Eetsinaasappels 4 stuks | Bio
    1 kg
    Bio
      3
      99
      Citroen | 1 st
      Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
      0
      69
      Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.
      Fage Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.
      2 × 170 gr
      2de tegen -50%
      1
      85
      Lookbol | Netje
      Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr
      1
      79
      Kruiden | Koriander | Blaadjes
      Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
      10 gr
      2
      95
      Tijm | Verpakt
      Delhaize Tijm | Verpakt
      20 gr
      1
      49
      Kruiden | Oregano
      Santa Maria Kruiden | Oregano
      5 gr
      2
      95
      Rozemarijn | Verpakt
      Delhaize Rozemarijn | Verpakt
      20 gr
      1
      55
      Kruiden | Komijn | Gemalen
      Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
      38 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      75
      Kruiden | Paprika | Sterk
      Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
      37 gr
      3
      29
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69

      Reeds in je keuken

      Bronwater | Romy | Niet bruisend | PET
      365 Bronwater | Romy | Niet bruisend | PET
      12 x 50 cl
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      99
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39
      Totaal:
      €40,53