Recept zoekresultatenBosvruchten met muskaat en specerijen
Delhaize logo
  • Bosvruchten met muskaat en specerijen
    B

Bosvruchten met muskaat en specerijen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Romantisch diner,Moederdag
Dessert
Bosvruchten met muskaat en specerijenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g diepgevroren bosvruchten
  • 8 cl Beaume-de-Venise (muskaatwijn)
  • 1/2 koffielepel gemalen roze peper
  • 80 g griessuiker
  • 2 kruidnagels
  • 2 muntblaadjes
  • 2 schijfjes peperkoek
  • 40 cl sinaasappelsap
  • 1 vanillestokje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
    S2017121501372220000
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    28 gr
    73,21 €/kg
    €2,05
    S2015012100014350000
  • Munt | Vers | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077550000
  • Appelsiensap | Zonder pulp
    90 cl
    3,50 €/l
    €3,15
    F2019031400033660000
  • Begin met koken

    1. Breek de vanillestokje(s) in twee en verwijder de zaadjes met een mespunt.
    2. Giet het sinaasappelsap in een pannetje. Voeg de vanillestokje(s) en -zaadjes, de suiker, de muskaatwijn, de kruidnagels en de roze peper eraan toe. Breng het geheel aan de kook en haal van het vuur.
    3. Voeg het assortiment rode (niet ontdooide) bosvruchten bij de marinade en laat 4 uren trekken op een koele plaats.
    4. Snij de peperkoek in blokjes.
    5. Schik de rode vruchten harmonisch in diepe borden en giet de marinade erover. Versier met de peperkoekblokjes en een muntblaadje en dien onmiddellijk op met vanilleroomijs.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 336; energie (kCal): 80; vetten (g): 0,5; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 16,3; suikers (g): 14,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 224,24
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Romantisch diner,Moederdag
    Overig
    Dessert
    • Bosvruchten met muskaat en specerijen
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Suiker | Fijn | Kristal
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
    S2017121501372220000
  • Kruiden | Kruidnagels | Bio
    28 gr
    73,21 €/kg
    €2,05
    S2015012100014350000
  • Munt | Vers | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077550000
  • Appelsiensap | Zonder pulp
    90 cl
    3,50 €/l
    €3,15
    F2019031400033660000