Recept zoekresultatenPilaf met zalm en limoen
Delhaize logo
  • Pilaf met zalm en limoenA

Pilaf met zalm en limoen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Pilaf met zalm en limoenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel groene currypasta
  • 1 limoen
  • peper
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 15 cl droge witte wijn
  • 250 g langkorrelrijst met normale kooktijd, los verpakt
  • 100 g diepgevroren erwtjes
  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 350 g zalmfilet
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook

Begin met koken

  1. Fruit de gesnipperde ui in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende 5 min. Voeg dan de currypasta toe, meng 1 min, doe er vervolgens de erwten en de rijst bij. Roer tot de rijstkorrels glazig worden, overgiet ze dan met de witte wijn. Voeg 3 koppen water (45 cl) toe en het verkruimelde bouillonblokje. Meng goed, breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 20 min. op heel zacht vuur sudderen.
  2. Snij de zalm in kleine blokjes, rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit het vruchtvlees. Doe alles bij in de stoofpot en laat nog 3 min. extra op het vuur staan.
  3. Breng op smaak met peper en zout, voeg de bieslook toe en serveer meteen.

Kooktip

Je kan de zalm vervangen door een andere soort vis, ook in filets.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 595; energie (kCal): 142; vetten (g): 5,7; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 527,53
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Oost Azie
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Pilaf met zalm en limoenA