Recept zoekresultatenLactosevrije crumble met pompoen, spinazie en noten
Delhaize logo
  • Lactosevrije crumble met pompoen, spinazie en notenA

Lactosevrije crumble met pompoen, spinazie en noten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Dessert
Lactosevrije crumble met pompoen, spinazie en notenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g verse spinazie
  • 1 grote sjalot
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 3 el olijfolie
  • 400 g pompoen (nettogewicht, geschild)
  • 120 g studentenhaver zonder rozijnen (of een andere notenmix)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Geroosterd | Zonnenbloempitten
    125 gr
    15,12 €/kg
    €1,89
  • Verpakte jampompoen | Bio | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Studentenhaver zonder Rozijnen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd de pompoen in brunoise en snipper de sjalot fijn. Fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een pan met de olie. Voeg de spinazie toe en laat nog enkele minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Hak de studentenhaver en voeg er de zonnebloempitten aan toe.
    4. Verdeel de groenten over vuurvaste potjes, bedek met de noten en bak 10 min. goudbruin in de oven.
    5. Dien warm op.

    Kooktip

    Voor een pittigere crumble, vervang je de spinazie door rucola (die je even met de pompoen laat meestoven).

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 845; energie (kCal): 204; vetten (g): 17,6; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 4,5; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 334,97
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Dessert
    Dessert
    • Lactosevrije crumble met pompoen, spinazie en notenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Geroosterd | Zonnenbloempitten
    125 gr
    15,12 €/kg
    €1,89
  • Verpakte jampompoen | Bio | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Studentenhaver zonder Rozijnen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar