Doe de zalm in een steelpan met de gehakte lente-uitjes, de geschilde, gehakte gember en het sap van de appelsien. Zet het deksel op de pan en breng zachtjes aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de olijfolie toe en mix. Kruid met peper en zout en laat afkoelen. Bestrooi met gehakte koriander.
2
Gril de sneetjes brood. Serveer ze meteen bij het aperitief, met de zalmpasta.
1
Doe de zalm in een steelpan met de gehakte lente-uitjes, de geschilde, gehakte gember en het sap van de appelsien. Zet het deksel op de pan en breng zachtjes aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de olijfolie toe en mix. Kruid met peper en zout en laat afkoelen. Bestrooi met gehakte koriander.
2
Gril de sneetjes brood. Serveer ze meteen bij het aperitief, met de zalmpasta.
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.