Recept zoekresultatenGegratineerde witloofsoep
Delhaize logo
  • Gegratineerde witloofsoep
    B
Gegratineerde witloofsoepB

Gegratineerde witloofsoep

door @Simply.Morane
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

2 porties
  • 600 g witloof
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 20 cl halfvolle melk
  • 5 dl water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 10 g boter
  • 50 g vegetarische ham
  • 50 g geraspte kaas (gratin)
  • 1 el zure room (facultatief)
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 600 g witloof
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 20 cl halfvolle melk
  • 5 dl water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 10 g boter
  • 50 g vegetarische ham
  • 50 g geraspte kaas (gratin)
  • 1 el zure room (facultatief)
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

 20 min. + 25 min. de kooktijd
1
Snipper de ui fijn en fruit hem in de boter. Schil de aardappel.
2
Snijd de witloofstronkjes en de aardappel in blokjes en voeg ze toe aan de ui. Laat enkele minuten sudderen.
3
Bevochtig met het water, de melk en voeg het groentebouillonblokje toe.
4
Laat minstens 25 min. koken en mix vervolgens tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.
5
Verwarm de grill van de oven voor. Maak ondertussen de hamkrokantjes. Warm een braadpan op met de olijfolie.
6
Snijd de vegetarische ham in lange plakjes en bak ze tot ze krokant zijn. 
7
Giet de soep in de kommen, bestrooi ze met geraspte kaas en gratineer de kaas 2-3 min. in de oven.
8
Haal de kommen uit de oven (let op, ze zijn warm) en versier ze met de hamkrokantjes en een lepeltje zure room. 
1
Snipper de ui fijn en fruit hem in de boter. Schil de aardappel.
2
Snijd de witloofstronkjes en de aardappel in blokjes en voeg ze toe aan de ui. Laat enkele minuten sudderen.
3
Bevochtig met het water, de melk en voeg het groentebouillonblokje toe.
4
Laat minstens 25 min. koken en mix vervolgens tot een gladde soep. Kruid met peper en zout.
5
Verwarm de grill van de oven voor. Maak ondertussen de hamkrokantjes. Warm een braadpan op met de olijfolie.
6
Snijd de vegetarische ham in lange plakjes en bak ze tot ze krokant zijn. 
7
Giet de soep in de kommen, bestrooi ze met geraspte kaas en gratineer de kaas 2-3 min. in de oven.
8
Haal de kommen uit de oven (let op, ze zijn warm) en versier ze met de hamkrokantjes en een lepeltje zure room. 
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 239; energie (kCal): 57; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 488,38
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 239; energie (kCal): 57; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 5,4; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 488,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

650 gr

€3,59

Aardappelen | Charlotte | Vastkokend

Delhaize

Aardappelen | Charlotte | Vastkokend

1 kg

€2,79

Melk | Halfvol

Campina

Melk | Halfvol

6 x 50 cl

€5,65

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

Balade

Boter | Zachte | Halfvolle | 41% v.g.

250 gr

€2,99

Hesp | Superieur | Sneden

Herta

Hesp | Superieur | Sneden

100 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 50 cl

€4,29

Totaal:
€17,77