Recept zoekresultatenVarkensmedaillons, saus met rozijnen en gedroogde abrikozen
Recept zoekresultatenVarkensmedaillons, saus met rozijnen en gedroogde abrikozen
Delhaize logo
  • Varkensmedaillons, saus met rozijnen en gedroogde abrikozen
    Nutri-Score A

Varkensmedaillons, saus met rozijnen en gedroogde abrikozen

Varkensmedaillons, saus met rozijnen en gedroogde abrikozenA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 3 el blonde rozijnen
  • 120 g gedroogde abrikozen
  • 1 kruidnagel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 l melk
  • 1 mespunt kaneel
  • 4 varkensmedaillons
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • 2 sjalotten
  • 1 kl tijm
  • 1 ui
  • zout
  • 3 el blonde rozijnen
  • 120 g gedroogde abrikozen
  • 1 kruidnagel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 l melk
  • 1 mespunt kaneel
  • 4 varkensmedaillons
  • 2 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • 2 sjalotten
  • 1 kl tijm
  • 1 ui
  • zout

Begin met koken

: 25 min. (+ 4 uur marineren)
  1. 1
    Meng in een kom de melk, de tijm, de kruidnagel, de gesnipperde sjalot(ten) en de in plakjes gesneden look. Doe er zout en peper op. Leg de varkensmedaillons in de marinade, draai ze om, dek af en zet ze 4 uur in de koelkast.
  2. 2
    Giet de medaillons af en bak ze goudbruin in de boter en de helft van de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
  3. 3
    Saus: verwarm in een steelpan de rest van de olijfolie. Fruit de gehakte ui gedurende 2 minuten totdat hij glazig wordt. Doe er de kaneel, zout en peper bij. Meng goed. Voeg dan de rozijnen en de gedroogde abrikozen toe. Giet er een beetje water bij. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten stoven.
  4. 4
    Schep de saus op de medaillons en breng op smaak met peper en zout. Serveer warm met rijst of aardappelpuree met olijfolie.
  1. 1
    Meng in een kom de melk, de tijm, de kruidnagel, de gesnipperde sjalot(ten) en de in plakjes gesneden look. Doe er zout en peper op. Leg de varkensmedaillons in de marinade, draai ze om, dek af en zet ze 4 uur in de koelkast.
  2. 2
    Giet de medaillons af en bak ze goudbruin in de boter en de helft van de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
  3. 3
    Saus: verwarm in een steelpan de rest van de olijfolie. Fruit de gehakte ui gedurende 2 minuten totdat hij glazig wordt. Doe er de kaneel, zout en peper bij. Meng goed. Voeg dan de rozijnen en de gedroogde abrikozen toe. Giet er een beetje water bij. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten stoven.
  4. 4
    Schep de saus op de medaillons en breng op smaak met peper en zout. Serveer warm met rijst of aardappelpuree met olijfolie.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 556; energie (kCal): 133; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 6,3; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 11,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 506,2
Gluten vrij
Viande - moins de 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Bonner Droge vruchten | Rozijnen | Natuur
    200 gr
    2
    39
  • Delhaize Abrikozen
    250 gr
    3
    49
  • Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
    24 gr
    -10% voor 3
    5
    89
  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
  • Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
    1 l
    Bio
      1
      89
    • Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
      38 gr
      -10% voor 3
      3
      79
    • Delhaize Ardeens gebraad | Sneden
      +/- 210 gr
      +/-€
      3
      08
    • Delhaize Sjalot | Ui | Netje
      500 gr
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      1
      05
    • Santa Maria Kruiden | Tijm
      15 gr
      -10% voor 3
      2
      75
    • Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      99
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39
    • Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      59
    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35

    Totaal:

    +/-€28,11