Champignonragout, knolselderpuree en geroosterde spruitjes
door Karola's Kitchen


Makkelijk
30-60 min.
4/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 250 g bruine champignons (voor de champignonragout)
- 250 g witte champignons (voor de champignonragout)
- 200 g oesterzwammen (voor de champignonragout)
- 150 g bospaddenstoelenmix (voor de champignonragout)
- 200 g gekookte kastanjes in vacuüm verpakking (voor de champignonragout)
- 2 sjalotten (voor de champignonragout)
- 1 blik gekookte linzen van 130 g (voor de champignonragout)
- 4 laurierblaadjes (voor de champignonragout)
- 4 takjes tijm (voor de champignonragout)
- 1,5 el rodewijnazijn (voor de champignonragout)
- 5 dl water (voor de champignonragout)
- 30 g bloem (voor de champignonragout)
- 1,5 kl honing (voor de champignonragout)
- 1,5 el sojasaus (voor de champignonragout)
- 1/2 kl Marmite (voor de champignonragout)
- 2 el olijfolie (voor de champignonragout)
- 30 g margarine (voor de champignonragout)
- peper (voor de champignonragout)
- zout (voor de champignonragout)
- 1 kleine knolselder (voor de knolselderpuree)
- 350 g bloemige aardappelen (voor de knolselderpuree)
- 50 g volle natuuryoghurt (voor de knolselderpuree)
- 25 g Dijonmosterd (voor de knolselderpuree)
- 1/2 groentebouillonblokje (voor de knolselderpuree)
- 1 nootmuskaat (voor de knolselderpuree)
- 650 g spruitjes (voor de geroosterde spruitjes)
- 1 grote rode ui (voor de geroosterde spruitjes)
- 1/4 bussel bladpeterselie (voor de geroosterde spruitjes)
- 1 el ciderazijn (voor de geroosterde spruitjes)
- 1 el rijstolie (voor de geroosterde spruitjes)
- 250 g bruine champignons (voor de champignonragout)
- 250 g witte champignons (voor de champignonragout)
- 200 g oesterzwammen (voor de champignonragout)
- 150 g bospaddenstoelenmix (voor de champignonragout)
- 200 g gekookte kastanjes in vacuüm verpakking (voor de champignonragout)
- 2 sjalotten (voor de champignonragout)
- 1 blik gekookte linzen van 130 g (voor de champignonragout)
- 4 laurierblaadjes (voor de champignonragout)
- 4 takjes tijm (voor de champignonragout)
- 1,5 el rodewijnazijn (voor de champignonragout)
- 5 dl water (voor de champignonragout)
- 30 g bloem (voor de champignonragout)
- 1,5 kl honing (voor de champignonragout)
- 1,5 el sojasaus (voor de champignonragout)
- 1/2 kl Marmite (voor de champignonragout)
Begin met koken
: 45 min.
- 1Maak de puree: schil de knolselder (± 700 g) en de aardappelen. Snijd ze in stukken, doe ze in een kookpot en bedek ze volledig met water. Breng aan de kook, voeg ½ verkruimeld groentebouillonblokje toe en laat 20 min. zachtjes koken. Giet af en voeg dan de yoghurt, de mosterd en de geraspte nootmuskaat toe. Kruid met peper en zout. Plet alles met een pureestamper en houd warm.
- 2Rooster de spruitjes: verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en kort ze een beetje in (je houdt ± 500 g netto over). Snijd ze doormidden, snijd de rode ui in reepjes en leg alles op een met bakpapier beklede ovenplaat. Meng de groenten met de rijstolie, spreid ze in 1 enkele laag uit op de ovenplaat en voeg peper en zout toe. Schuif 10 à 12 min. in de oven. Besprenkel ze daarna met de ciderazijn en de gehakte peterselie. Houd warm.
- 3Bereid de champignonragout: borstel de bruine en witte champignons en snijd ze in 2. Snijd de oesterzwammen in reepjes. Snijd de grotere boschampignons indien nodig in kleinere stukken. Bak alles in een grote sauteerpan met de hete olijfolie op een zeer hoog vuur. Als alle champignons goudbruin zijn, zet dan het vuur lager en laat nog enkele minuten bakken. Schep de champignons uit de pan met een schuimspaan. Smelt de margarine in de sauteerpan. Voeg de fijngehakte sjalotten, de tijm en de laurierblaadjes toe en bak 3 min. op een laag vuur. Bestrooi met bloem en roer gedurende 2 min. Voeg geleidelijk en al roerend het warme water toe. Laat 2 min. indikken en voeg dan de azijn, de sojasaus, de honing en de Marmite toe. Verwijder de tijm en het laurierblad en voeg vervolgens de champignons, de (uitgelekte en gespoelde) linzen en de in reepjes gesneden kastanjes toe. Verwarm het mengsel en breng het op smaak.
- 4Serveer de 3 warme bereidingen samen. Bestrooi indien nodig met een beetje tijm.
- 1Maak de puree: schil de knolselder (± 700 g) en de aardappelen. Snijd ze in stukken, doe ze in een kookpot en bedek ze volledig met water. Breng aan de kook, voeg ½ verkruimeld groentebouillonblokje toe en laat 20 min. zachtjes koken. Giet af en voeg dan de yoghurt, de mosterd en de geraspte nootmuskaat toe. Kruid met peper en zout. Plet alles met een pureestamper en houd warm.
- 2Rooster de spruitjes: verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en kort ze een beetje in (je houdt ± 500 g netto over). Snijd ze doormidden, snijd de rode ui in reepjes en leg alles op een met bakpapier beklede ovenplaat. Meng de groenten met de rijstolie, spreid ze in 1 enkele laag uit op de ovenplaat en voeg peper en zout toe. Schuif 10 à 12 min. in de oven. Besprenkel ze daarna met de ciderazijn en de gehakte peterselie. Houd warm.
- 3Bereid de champignonragout: borstel de bruine en witte champignons en snijd ze in 2. Snijd de oesterzwammen in reepjes. Snijd de grotere boschampignons indien nodig in kleinere stukken. Bak alles in een grote sauteerpan met de hete olijfolie op een zeer hoog vuur. Als alle champignons goudbruin zijn, zet dan het vuur lager en laat nog enkele minuten bakken. Schep de champignons uit de pan met een schuimspaan. Smelt de margarine in de sauteerpan. Voeg de fijngehakte sjalotten, de tijm en de laurierblaadjes toe en bak 3 min. op een laag vuur. Bestrooi met bloem en roer gedurende 2 min. Voeg geleidelijk en al roerend het warme water toe. Laat 2 min. indikken en voeg dan de azijn, de sojasaus, de honing en de Marmite toe. Verwijder de tijm en het laurierblad en voeg vervolgens de champignons, de (uitgelekte en gespoelde) linzen en de in reepjes gesneden kastanjes toe. Verwarm het mengsel en breng het op smaak.
- 4Serveer de 3 warme bereidingen samen. Bestrooi indien nodig met een beetje tijm.
Per 100g: Energie: 64 kcal - Vetten: 2,5 g - Koolhydraten: 7,5 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 2,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g: Energie: 64 kcal - Vetten: 2,5 g - Koolhydraten: 7,5 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 2,4 g
Belgisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Herfst
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Delhaize oesterzwammen | Belgisch | Bio200 gr
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Alpro Natuur | Plantaardig Alternatief voor Yoghurt4 x 125 gr
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Iglo Spruitjes met spek450 gr
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- King Rijstolie50 cl
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Delhaize Champignons schijfjes2 × 230 gr3+1 gratis99
- Delhaize Champignons schijfjes2 × 230 gr3+1 gratis99
- Inovfruit Kastanjes | Gekookt400 gr99
- Delhaize Fijngesneden sjalot200 gr09
- Delhaize Groene linzen | Bio | Eco210 gr3+1 gratis
95 - Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder2 × 18 gr89
- Delhaize Tijm | Verpakt20 gr49
- Chaudfontaine Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles6 x 1,5 l2 = -25% | 3 = -33%89
- Delhaize Tarwebloem1 kg35
- Meli Honing | Algarve340 gr2de tegen -80%39
- Delhaize Saus | Soja | Bio14,5 cl
15 - Marmite Extract | Gist12,5 cl95
- Delhaize Olijfolie | Extra vierge50 cl85
- Solo Margarine | Bakken en Braden500 gr79
- Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade85 gr
25 - Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium125 gr69
- Delhaize Knolselder | Cat11 st99
- Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur2 kg1+1 gratis99
- Delhaize Mosterd | Ciderazijn | Bio200 gr
59 - Knorr Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes120 gr3+1 gratis25
- Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen35 gr99
- Delhaize Rode uien | Netje400 gr99
- Delhaize Bladpeterselie | Verpakt100 gr49
- Delhaize Azijn | Cider50 cl59























