OverslaanDelhaize logo

Terugroeping product:"Hak Spinazie" producten kunnen mogelijk stukjes rubber bevattenMeer info >

Recept zoekresultatenChampignonragout, knolselderpuree en geroosterde spruitjes
Recept zoekresultatenChampignonragout, knolselderpuree en geroosterde spruitjes
Delhaize logo
  • Champignonragout, knolselderpuree en geroosterde spruitjes
    A

Champignonragout, knolselderpuree en geroosterde spruitjes

door Karola's Kitchen
Champignonragout, knolselderpuree en geroosterde spruitjesA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 250 g bruine champignons (voor de champignonragout)
  • 250 g witte champignons (voor de champignonragout)
  • 200 g oesterzwammen (voor de champignonragout)
  • 150 g bospaddenstoelenmix (voor de champignonragout)
  • 200 g gekookte kastanjes in vacuüm verpakking (voor de champignonragout)
  • 2 sjalotten (voor de champignonragout)
  • 1 blik gekookte linzen van 130 g (voor de champignonragout)
  • 4 laurierblaadjes (voor de champignonragout)
  • 4 takjes tijm (voor de champignonragout)
  • 1,5 el rodewijnazijn (voor de champignonragout)
  • 5 dl water (voor de champignonragout)
  • 30 g bloem (voor de champignonragout)
  • 1,5 kl honing (voor de champignonragout)
  • 1,5 el sojasaus (voor de champignonragout)
  • 1/2 kl Marmite (voor de champignonragout)
  • 2 el olijfolie (voor de champignonragout)
  • 30 g margarine (voor de champignonragout)
  • peper (voor de champignonragout)
  • zout (voor de champignonragout)
  • 1 kleine knolselder (voor de knolselderpuree)
  • 350 g bloemige aardappelen (voor de knolselderpuree)
  • 50 g volle natuuryoghurt (voor de knolselderpuree)
  • 25 g Dijonmosterd (voor de knolselderpuree)
  • 1/2 groentebouillonblokje (voor de knolselderpuree)
  • 1 nootmuskaat (voor de knolselderpuree)
  • 650 g spruitjes (voor de geroosterde spruitjes)
  • 1 grote rode ui (voor de geroosterde spruitjes)
  • 1/4 bussel bladpeterselie (voor de geroosterde spruitjes)
  • 1 el ciderazijn (voor de geroosterde spruitjes)
  • 1 el rijstolie (voor de geroosterde spruitjes)
  • 250 g bruine champignons (voor de champignonragout)
  • 250 g witte champignons (voor de champignonragout)
  • 200 g oesterzwammen (voor de champignonragout)
  • 150 g bospaddenstoelenmix (voor de champignonragout)
  • 200 g gekookte kastanjes in vacuüm verpakking (voor de champignonragout)
  • 2 sjalotten (voor de champignonragout)
  • 1 blik gekookte linzen van 130 g (voor de champignonragout)
  • 4 laurierblaadjes (voor de champignonragout)
  • 4 takjes tijm (voor de champignonragout)
  • 1,5 el rodewijnazijn (voor de champignonragout)
  • 5 dl water (voor de champignonragout)
  • 30 g bloem (voor de champignonragout)
  • 1,5 kl honing (voor de champignonragout)
  • 1,5 el sojasaus (voor de champignonragout)
  • 1/2 kl Marmite (voor de champignonragout)

Begin met koken

: 45 min.
1
Maak de puree: schil de knolselder (± 700 g) en de aardappelen. Snijd ze in stukken, doe ze in een kookpot en bedek ze volledig met water. Breng aan de kook, voeg ½ verkruimeld groentebouillonblokje toe en laat 20 min. zachtjes koken. Giet af en voeg dan de yoghurt, de mosterd en de geraspte nootmuskaat toe. Kruid met peper en zout. Plet alles met een pureestamper en houd warm.
2
Rooster de spruitjes: verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en kort ze een beetje in (je houdt ± 500 g netto over). Snijd ze doormidden, snijd de rode ui in reepjes en leg alles op een met bakpapier beklede ovenplaat. Meng de groenten met de rijstolie, spreid ze in 1 enkele laag uit op de ovenplaat en voeg peper en zout toe. Schuif 10 à 12 min. in de oven. Besprenkel ze daarna met de ciderazijn en de gehakte peterselie. Houd warm.
3
Bereid de champignonragout: borstel de bruine en witte champignons en snijd ze in 2. Snijd de oesterzwammen in reepjes. Snijd de grotere boschampignons indien nodig in kleinere stukken. Bak alles in een grote sauteerpan met de hete olijfolie op een zeer hoog vuur. Als alle champignons goudbruin zijn, zet dan het vuur lager en laat nog enkele minuten bakken. Schep de champignons uit de pan met een schuimspaan. Smelt de margarine in de sauteerpan. Voeg de fijngehakte sjalotten, de tijm en de laurierblaadjes toe en bak 3 min. op een laag vuur. Bestrooi met bloem en roer gedurende 2 min. Voeg geleidelijk en al roerend het warme water toe. Laat 2 min. indikken en voeg dan de azijn, de sojasaus, de honing en de Marmite toe. Verwijder de tijm en het laurierblad en voeg vervolgens de champignons, de (uitgelekte en gespoelde) linzen en de in reepjes gesneden kastanjes toe. Verwarm het mengsel en breng het op smaak.
4
Serveer de 3 warme bereidingen samen. Bestrooi indien nodig met een beetje tijm.
1
Maak de puree: schil de knolselder (± 700 g) en de aardappelen. Snijd ze in stukken, doe ze in een kookpot en bedek ze volledig met water. Breng aan de kook, voeg ½ verkruimeld groentebouillonblokje toe en laat 20 min. zachtjes koken. Giet af en voeg dan de yoghurt, de mosterd en de geraspte nootmuskaat toe. Kruid met peper en zout. Plet alles met een pureestamper en houd warm.
2
Rooster de spruitjes: verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en kort ze een beetje in (je houdt ± 500 g netto over). Snijd ze doormidden, snijd de rode ui in reepjes en leg alles op een met bakpapier beklede ovenplaat. Meng de groenten met de rijstolie, spreid ze in 1 enkele laag uit op de ovenplaat en voeg peper en zout toe. Schuif 10 à 12 min. in de oven. Besprenkel ze daarna met de ciderazijn en de gehakte peterselie. Houd warm.
3
Bereid de champignonragout: borstel de bruine en witte champignons en snijd ze in 2. Snijd de oesterzwammen in reepjes. Snijd de grotere boschampignons indien nodig in kleinere stukken. Bak alles in een grote sauteerpan met de hete olijfolie op een zeer hoog vuur. Als alle champignons goudbruin zijn, zet dan het vuur lager en laat nog enkele minuten bakken. Schep de champignons uit de pan met een schuimspaan. Smelt de margarine in de sauteerpan. Voeg de fijngehakte sjalotten, de tijm en de laurierblaadjes toe en bak 3 min. op een laag vuur. Bestrooi met bloem en roer gedurende 2 min. Voeg geleidelijk en al roerend het warme water toe. Laat 2 min. indikken en voeg dan de azijn, de sojasaus, de honing en de Marmite toe. Verwijder de tijm en het laurierblad en voeg vervolgens de champignons, de (uitgelekte en gespoelde) linzen en de in reepjes gesneden kastanjes toe. Verwarm het mengsel en breng het op smaak.
4
Serveer de 3 warme bereidingen samen. Bestrooi indien nodig met een beetje tijm.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 64 kcal - Vetten: 2,5 g - Koolhydraten: 7,5 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 2,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 64 kcal - Vetten: 2,5 g - Koolhydraten: 7,5 g - Vezels: 2,7 g - Eiwitten: 2,4 g
Belgisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kastanje
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2
19
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
oesterzwammen | Belgisch | Bio
Delhaize oesterzwammen | Belgisch | Bio
200 gr
Bio
    2
    99
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    05
    Linzen
    Delhaize Linzen
    265 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    65
    Kruiden | Laurier | Poeder
    Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
    2 × 18 gr
    3
    89
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    39
    Honing | Bloemen | Squeeze
    Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
    350 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Saus | Soja
    Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
    4
    15
    Extract | Gist
    Marmite Extract | Gist
    12,5 cl
    5
    95
    Olijfolie | Extra vièrge
    Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
    1 l
    17
    99
    Margarine | Bakken & braden | Plantaardig
    The Flower Farm Margarine | Bakken & braden | Plantaardig
    200 gr
    1
    79
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Zout | Cuisine
    Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Knolselder | Cat1
    Delhaize Knolselder | Cat1
    1 st
    1
    99
    Aardappel | Bloemig 1kg
    Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
    1 kg
    2
    79
    Plantaardige yoghurt | Griekse stijl
    Alpro Plantaardige yoghurt | Griekse stijl
    400 gr
    2
    59
    Mosterd | Sterke
    Amora Mosterd | Sterke
    185 gr
    2
    29
    Bouillon Keteltje | Groenten | 8x28 g
    Knorr Bouillon Keteltje | Groenten | 8x28 g
    224 gr
    2
    95
    Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    Delhaize Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    50 gr
    3
    49
    Spruitjes met spek
    Iglo Spruitjes met spek
    2 × 450 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    6
    95
    Rode uien | Netje
    Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Gekrulde peterselie | Verpakt
    Delhaize Gekrulde peterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Azijn | Cider
    Delhaize Azijn | Cider
    50 cl
    1
    59
    Rijstolie
    King Rijstolie
    50 cl
    3
    29
    Totaal:
    €90,06

    Deze recepten kan je ook leuk vinden