Recept zoekresultatenWijtingbeignets met kruidenyoghurtdip
Delhaize logo
  • Wijtingbeignets met kruidenyoghurtdip
    A

Wijtingbeignets met kruidenyoghurtdip

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

2 op 5
Snack
Wijtingbeignets met kruidenyoghurtdipA

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 450 g wijtingfilets
  • 5 g dille
  • 2,5 dl yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g bieslook
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1 snuifje grof zeezout
  • 200 g bloem
  • peper en zout
  • 2 dl pilsbier

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wijtingfilet | Schotland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 220 gr
    +/-23,49€/kg
    +/-€5,17
    F1989102600231600000
  • Kruiden | Zout | Zee | Molen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015011300012720000
  • Kruiden | Kerrie | zacht
    37 gr
    18,65 €/kg
    €0,69
    S2015011600013480000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min

    1. Pers de knoflook, snipper de bieslook en dille fijn en lepel deze samen met de knoflook onder de yoghurt. Kruid met peper en zout en je hebt de perfecte yoghurtdip.
    2. Verwarm de friteuse voor op 170°C.
    3. Bereid het beignetbeslag: neem een grote mengkom en stort er de bloem in uit. Kruid stevig met peper en zout en giet het bier erbij. Meng even goed door met een klopper tot een mooi zacht mengsel.
    4. Snijd de wijtingfilets in lange reepjes van ± 1 cm dik en haal ze door het beslag.
    5. Bak de wijtingreepjes gaar en goudbruin in de friteuse gedurende enkele minuten.
    6. Laat de visbeignets goed uitlekken op een keukenpapiertje en bestuif met currypoeder en grof zeezout.
    7. Serveer meteen met de frisse yoghurtdressing erbij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 591; energie (kCal): 140; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 14,7; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 54,46
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Snack
    • Wijtingbeignets met kruidenyoghurtdip
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wijtingfilet | Schotland
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 220 gr
    +/-23,49€/kg
    +/-€5,17
    F1989102600231600000
  • Kruiden | Zout | Zee | Molen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015011300012720000
  • Kruiden | Kerrie | zacht
    37 gr
    18,65 €/kg
    €0,69
    S2015011600013480000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000