Wentelteefjes met verse vijgen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Ontbijt
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 eieren
- 4 vijgen
- 4 dikke sneetjes (oud) biospeltbrood met pompoenpitten
- 8 cl melk
- 4 bolle el volle Griekse yoghurt
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 50 g gezouten boter
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993101900107900000
F2015111900325730000
F2012022700154500000
S1981122200092220000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min.
- Klop de eieren los met de melk en 1 el ahornsiroop. Dompel de sneetjes brood in dit mengsel, laat ze lang genoeg weken als ze heel dik zijn. Bak ze aan de 2 kanten goudbruin op een matig vuurtje, in een grote braadpan met 40 g hete boter.
- Snijd intussen de vijgen in 6 en bak ze kort goudbruin in een braadpan, met de rest van de boter en de ahornsiroop.
- Dresseer de wentelteefjes met de yoghurt en de vijgen. Dien meteen op als ontbijt, vieruurtje of dessert.
Tip: Laat de vijgen niet te lang bakken of ze vallen in moes uiteen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 994; energie (kCal): 237; vetten (g): 10,5; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 27,8; suikers (g): 18,7; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 405,27
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Ontbijt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993101900107900000
F2015111900325730000
F2012022700154500000
S1981122200092220000
Laad nog 1 producten