Recept zoekresultatenWentelteefjes met verse vijgen
Delhaize logo
  • Wentelteefjes met verse vijgen
    C

Wentelteefjes met verse vijgen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Ontbijt
Wentelteefjes met verse vijgenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 eieren
  • 4 vijgen
  • 4 dikke sneetjes (oud) biospeltbrood met pompoenpitten
  • 8 cl melk
  • 4 bolle el volle Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 50 g gezouten boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Mix kaliber | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,47 €/st
    €2,79
    F1993101900107900000
  • Verse vijg | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015111900325730000
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2012022700154500000
  • Ahornsiroop | Fles
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1981122200092220000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min.

    1. Klop de eieren los met de melk en 1 el ahornsiroop. Dompel de sneetjes brood in dit mengsel, laat ze lang genoeg weken als ze heel dik zijn. Bak ze aan de 2 kanten goudbruin op een matig vuurtje, in een grote braadpan met 40 g hete boter.
    2. Snijd intussen de vijgen in 6 en bak ze kort goudbruin in een braadpan, met de rest van de boter en de ahornsiroop.
    3. Dresseer de wentelteefjes met de yoghurt en de vijgen. Dien meteen op als ontbijt, vieruurtje of dessert.

    Tip: Laat de vijgen niet te lang bakken of ze vallen in moes uiteen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 994; energie (kCal): 237; vetten (g): 10,5; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 27,8; suikers (g): 18,7; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 405,27
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Ontbijt
    • Wentelteefjes met verse vijgen
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Mix kaliber | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,47 €/st
    €2,79
    F1993101900107900000
  • Verse vijg | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015111900325730000
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2012022700154500000
  • Ahornsiroop | Fles
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1981122200092220000