OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenWentelteefjes met gekarameliseerde peren
Recept zoekresultatenWentelteefjes met gekarameliseerde peren
Delhaize logo
  • Wentelteefjes met gekarameliseerde peren

Wentelteefjes met gekarameliseerde peren

door Seppe Nobels
Wentelteefjes met gekarameliseerde peren
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 eieren
  • 2 peren
  • 100 g bosbessen
  • 4 dikke sneetjes oud brood
  • 4 el granola
  • 4 el haverzemelen
  • 1 dl melk
  • 5 el berghoning
  • 4 bolletjes appelsorbet of yoghurtijs
  • 50 g boter
  • zout
  • 2 eieren
  • 2 peren
  • 100 g bosbessen
  • 4 dikke sneetjes oud brood
  • 4 el granola
  • 4 el haverzemelen
  • 1 dl melk
  • 5 el berghoning
  • 4 bolletjes appelsorbet of yoghurtijs
  • 50 g boter
  • zout

Begin met koken

15 min.
1
Snij 1 peer in dunne julienne; en behoud het voor later. Snij de tweede peer in 6 en verwijder de kern.
2
Meng de melk met een snufje zout in een diep bord. Klop de eieren en 1 el honing op een tweede bord. Doop de sneetjes brood in de melk en dan in de eieren. Bak aan beide kanten in de pan in de hete boter.
3
Grill ondertussen de peerpartjes met een crème brûléebrander. Ze zullen karameliseren dankzij de natuurlijke suiker van de vrucht.
4
Leg de wentelteefjes op borden. Voeg de sorbet (of ijs), de peerjulienne en de bosbessen toe. Bestrooi met granola en haver, besprenkel met honing en voeg de gekarameliseerde peren toe.
5
Laat het je onmiddelijk smaken, bij het ontbijt of als tussendoortje.
1
Snij 1 peer in dunne julienne; en behoud het voor later. Snij de tweede peer in 6 en verwijder de kern.
2
Meng de melk met een snufje zout in een diep bord. Klop de eieren en 1 el honing op een tweede bord. Doop de sneetjes brood in de melk en dan in de eieren. Bak aan beide kanten in de pan in de hete boter.
3
Grill ondertussen de peerpartjes met een crème brûléebrander. Ze zullen karameliseren dankzij de natuurlijke suiker van de vrucht.
4
Leg de wentelteefjes op borden. Voeg de sorbet (of ijs), de peerjulienne en de bosbessen toe. Bestrooi met granola en haver, besprenkel met honing en voeg de gekarameliseerde peren toe.
5
Laat het je onmiddelijk smaken, bij het ontbijt of als tussendoortje.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Romantisch diner
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Appel sorbet
4 bolletjes

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99
Peren | Conference | Verpakt | 4st
Delhaize Peren | Conference | Verpakt | 4st
600 gr
1
99
Blauwe bessen | Bio
Delhaize Blauwe bessen | Bio
125 gr
Bio
    3
    99
    Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
    Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
    2 × 180 gr
    Bio
      3
      59
      Granola | Ste appel
      Delhaize Granola | Ste appel
      350 gr
      2
      95
      Havermout
      Delhaize Havermout
      500 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      51
      Melk | 0% V.G.
      Campina Melk | 0% V.G.
      6 x 1 l
      11
      65
      Honing | Bloemen | Squeeze
      Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
      350 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      2
      25
      Boter | Zacht | Ardens
      Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
      250 gr
      3
      95

      Reeds in je keuken

      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      6
      35
      Totaal:
      €36,46

      Deze recepten kan je ook leuk vinden