Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenVlindercupcakes
Delhaize logo
  • Vlindercupcakes

Vlindercupcakes

Vlindercupcakes
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 50 g bloemsuiker
  • 120 g boter
  • 180 g griessuiker
  • 250 g mascarpone
  • 125 ml melk
  • 180 g zelfrijzende bloem
  • zout
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 12 Twistikzz snoepjes
  • 2 vetersnoepjes
  • 12 zachte snoepjes
  • 50 g bloemsuiker
  • 120 g boter
  • 180 g griessuiker
  • 250 g mascarpone
  • 125 ml melk
  • 180 g zelfrijzende bloem
  • zout
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 12 Twistikzz snoepjes
  • 2 vetersnoepjes
  • 12 zachte snoepjes

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Meng de bloem, de griessuiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Giet er de melk in, de gesmolten boter en de losgeklopte eieren. Roer met een vork, van het midden naar de buitenkant toe, zonder een volkomen gladde deeg te willen bekomen.
3
Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en verdeel het deeg over de vormpjes. Bak 15 min. in de oven. Laat in de bakplaat afkoelen.
4
Meng de mascarpone met de bloemsuiker. Snij het hoedje van de muffins en bestrijk de muffins rijkelijk met het mascarponemengsel. Snij de hoedjes in twee. Leg de helften terug op de muffins, maar schik ze omgekeerd naast elkaar in de vorm van de vleugels.
5
Maak met de snoepjes het lichaam, het hoofd en de voelsprieten. Bestrooi met de suikerpastilles en serveer koel.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Meng de bloem, de griessuiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Giet er de melk in, de gesmolten boter en de losgeklopte eieren. Roer met een vork, van het midden naar de buitenkant toe, zonder een volkomen gladde deeg te willen bekomen.
3
Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en verdeel het deeg over de vormpjes. Bak 15 min. in de oven. Laat in de bakplaat afkoelen.
4
Meng de mascarpone met de bloemsuiker. Snij het hoedje van de muffins en bestrijk de muffins rijkelijk met het mascarponemengsel. Snij de hoedjes in twee. Leg de helften terug op de muffins, maar schik ze omgekeerd naast elkaar in de vorm van de vleugels.
5
Maak met de snoepjes het lichaam, het hoofd en de voelsprieten. Bestrooi met de suikerpastilles en serveer koel.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch,Kids
Overig
Snack

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

vetersnoepjes
2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
39
Mascarpone
Dilea Mascarpone
250 gr
2de tegen -50%
4
59
Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
99
Bloem | Fijngebak
Anco Bloem | Fijngebak
1 kg
2de tegen -50%
1
29
Snoepjes | Eucalyptus | Munt
Delhaize Snoepjes | Eucalyptus | Munt
175 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
59
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Totaal:
€15,04