Vlaamse wafeltjesPT45M8 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/hf7/h08/9173123760158.jpg1 ei250 g bloem5 g verse gist5 cl lauwe, volle melk30 g suiker100 g gesmolten boter1 klontje boter voor het bakken1 mespuntje zout150 g kandijsuiker75 g gezouten boter
Bereidingstijd: 25 min + 30 min baktijd + 2 u rusttijd
Maak het wafelbeslag: los de gist op in de lauwe melk. Meng de bloem, de suiker, het zout, het ei, de melk en de gesmolten boter tot je een homogeen mengsel hebt.
Laat 2 u rusten onder een schone keukendoek op een warme plaats.
Verdeel het deeg in bollen (30 g per bol). Bak ze in een ingevet wafelijzer. Laat de goudbruin gebakken wafeltjes afkoelen op een rooster.
Maak de vulling: smelt de gezouten boter in een pan. Voeg de kandijsuiker toe en klop op.
Beleg een wafeltje met de vulling en bedek met een tweede wafeltje. Herhaal tot alles op is.