OverslaanDelhaize logo

Terugroeping product:"Hak Spinazie" producten kunnen mogelijk stukjes rubber bevattenMeer info >

Recept zoekresultatenVijgencrumble met tijm en frangipane
Recept zoekresultatenVijgencrumble met tijm en frangipane
Delhaize logo

Vijgencrumble met tijm en frangipane

Vijgencrumble met tijm en frangipane
Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 50 g amandelen
  • 250 g amandelpoeder
  • 2 el bloem
  • 250 g boter, op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 1 el grappa
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 1 sinaasappel (schil)
  • tijm
  • 250 g suiker
  • 1 stokje vanille
  • 550 g vijgen
  • 50 g amandelen
  • 250 g amandelpoeder
  • 2 el bloem
  • 250 g boter, op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 1 el grappa
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 1 sinaasappel (schil)
  • tijm
  • 250 g suiker
  • 1 stokje vanille
  • 550 g vijgen

Begin met koken

: 25 min. + 1 uur baktijd
1
Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg. Prik er enkele keren in met een vork en laat 10 min. goudbruin worden in de oven (voorverwarmd op 180°C – th. 6). Verlaag dan de temperatuur van de oven tot 150°C (th. 5).
2
Klop de boter en de suiker tot een lichte en smeuïge mengeling. Voeg er het amandelpoeder, de eieren, het vanillestokje, de gezeefde bloem en de grappa bij zodat je een glad deeg bekomt.
3
Verwijder de steeltjes van de vijgen en maak er bovenaan kruisvormige insnijdingen in.
4
Giet de frangipane op de taartbodem en druk de vijgen er zachtjes in met de insnijdingen naar boven.
5
Hak de amandelen grof en strooi ze over de taart. Voeg de tijmblaadjes toe en laat 1 uur bakken in de oven.
6
Bestrooi met de geraspte sinaasappelschil, haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
1
Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg. Prik er enkele keren in met een vork en laat 10 min. goudbruin worden in de oven (voorverwarmd op 180°C – th. 6). Verlaag dan de temperatuur van de oven tot 150°C (th. 5).
2
Klop de boter en de suiker tot een lichte en smeuïge mengeling. Voeg er het amandelpoeder, de eieren, het vanillestokje, de gezeefde bloem en de grappa bij zodat je een glad deeg bekomt.
3
Verwijder de steeltjes van de vijgen en maak er bovenaan kruisvormige insnijdingen in.
4
Giet de frangipane op de taartbodem en druk de vijgen er zachtjes in met de insnijdingen naar boven.
5
Hak de amandelen grof en strooi ze over de taart. Voeg de tijmblaadjes toe en laat 1 uur bakken in de oven.
6
Bestrooi met de geraspte sinaasappelschil, haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Nutritionele informatie
Energie: 779 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Brunch
Zomer,Herfst
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Zusto Suiker | Vervanger
300 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Verse vijg | Cat1
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Amandel G&G
Delhaize Amandel G&G
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
75
Amandelpoeder
Delhaize Amandelpoeder
2 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
05
Boter | Zacht | Ardens
Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
250 gr
3
95
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99
Grappa | 40% alc
Julia Grappa | 40% alc
70 cl
29
25
Kruimeldeeg | rond
Herta Kruimeldeeg | rond
230 gr
1
99
Bloedsinaas | 4 Stuks
Delhaize Bloedsinaas | 4 Stuks
800 gr
3
49
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
2
75
Vanille | Stokje
Santa Maria Vanille | Stokje
1 st
9
29

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak
Anco Bloem | Fijngebak
1 kg
1
29
Totaal:
€59,56