Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTagliata van rundvlees met wasabisaus en stoemp met oesterzwammen
Delhaize logo
  • 00:00
    -06:32
  • Tagliata van rundvlees met wasabisaus en stoemp met oesterzwammen

Tagliata van rundvlees met wasabisaus en stoemp met oesterzwammen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vaderdag
Hoofdgerecht
Tagliata van rundvlees met wasabisaus en stoemp met oesterzwammen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 à 800 g rundfiletsteaks "Angus Beef", dik gesneden
  • 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 125 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 80 g mayonaise met citroen
  • 250 g oesterzwammen
  • peper
  • olijfolie
  • 1 schaaltje tuinkers
  • 10 cl verse room
  • 4 x een handvol schoongemaakte rucola
  • 2 eetlepels wasabi

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,65 €/l
    €0,73
    F2015112500153100000
  • oesterzwammen | Mini | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015021300314130000
  • Mayo | Citroen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011011700010420000
  • Yoghurt | Vol | Natuur
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
    F2003041400144800000
  • Begin met koken

    1. Neem het vlees uit de koelkast.
    2. Kook de in stukken gesneden aardappelen in lichtgezouten kokend water. Reken 15 à 20 min. vanaf het kookpunt.
    3. Borstel de oesterzwammen, snij ze in kleine stukken en bak ze 5 min. op een vrij hoog vuur in een grote braadpan die 2 eetlepels olijfolie bevat, roer vaak om. Zet opzij.
    4. Meng de wasabi, de yoghurt en de mayonaise in een grote kom. Voeg vervolgens de tuinkers toe, peper en zout. Meng goed en zet opzij.
    5. Giet de gekookte aardappelen af en doe ze opnieuw in de kookpot (van het vuur).  Voeg de room toe en prak met de pureestamper. Voeg de oesterzwammen toe en breng op smaak. Hou warm. Tot hier kan je alles op voorhand bereiden, maar haal het vlees 30 min. voor het bakken uit de koelkast.
    6. Verhit een grillpan zonder vetstof op een vrij hoog vuur. Smeer het vlees in met olijfolie en leg het in de hete pan. Grill 2 min. per kant, neem van het vuur, kruid licht met peper en zout, dek af en laat 2 min. rusten.
    7. Verdeel ondertussen de rucola over de borden, evenals de stoemp die je met een dresseerring op de borden schikt.
    8. Snij het vlees in sneetjes, schik ze op de rucola en serveer meteen. Geef er de saus apart bij.

    Kooktip

    Voeg de wasabi met mate toe indien je deze scherpe specerij niet gewoon bent.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -06:32
    • Tagliata van rundvlees met wasabisaus en stoemp met oesterzwammen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Room 20%
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    20 cl
    3,65 €/l
    €0,73
    F2015112500153100000
  • oesterzwammen | Mini | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015021300314130000
  • Mayo | Citroen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011011700010420000
  • Yoghurt | Vol | Natuur
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
    F2003041400144800000